0700 10 410

Как да взема кредит от небанкова финансова институция?

29.06.2022г.

Как да взема кредит от небанкова финансова институция?

Тегленето на кредити, независимо дали от банка или небанкова институция, е нещо съвсем нормално, имайки предвид в колко динамична среда живеем. За кредитите от банки, както и изискванията, които имат, вече сме говорили, а и едва ли има човек, който не е поне малко запознат с дейността им. Небанковите финансови институции или иначе казано компаниите за бързи кредити са тема, която не се харесва на много хора и то главно заради предубеждения, които са създадени от некоректни платци, които по една или друга причина не са останали доволни от услугите, които са има били предоставени.

Днес ще разгледаме подробно процеса по вземане на кредити от компании за бързи кредити.   

1. Как се тегли кредит от компания за бързи кредити?

Ако вече си теглил кредит дали от банка или компания за бързи кредити, то знаеш какъв е процесът. Ако обаче си сред хората, които все още нямат подобен опит, то сега е времето да научиш как можеш да кандидатстваш за бърз кредит.

  • В офис – почти всяка компания за бързи кредити има представителен офис, в който всеки, който желае и отговаря на условията за отпускане на бърз кредит, може да отиде и да разбере повече за продуктите, които се предлагат от съответната фирма. Служителите в офиса могат да попълнят искането ти за кредит като им предоставиш само данните от личната си карта.
  • Онлайн – кандидатстването за бърз кредит онлайн изобщо не трябва да те притеснява, защото е изключително лесно. Отново единственото, от което имаш нужда, е личната ти карта и да попълниш съответните полета. Разбира се, ако имаш нужда от помощ по всяко време може да се свържеш с оператор и той да ти съдейства.

2. Защо теглим кредити от компании за бързи кредити?

Когато се нуждаеш от голяма сума за закупуване на апартамент, имот или нова кола например, съвсем логично е да се обърнеш за кредит към банка. Банките отпускат големи суми, с които да покриеш подобни нужди. Когато обаче става дума за по-малка сума, с която например да си закупиш нов уред, да направиш ремонт у дома или ти трябва кредит до заплата, то компаниите за бързи кредити са добра алтернатива. Те разполагат с редица предимства пред банките, част от които са:

  • Бърза и лесна процедура – както вече споменахме процедурата по кандидатстване е максимално опростена и нямаш нужда от много документи.
  • Висок шанс за одобрение – както знаеш, ако нямаш безупречна кредитна история, банковият кредит не е вариант за теб. Компаниите за бързи кредити, обаче знаят, че не винаги нещата зависят от теб – възможно е да имаш забавяне на заплатата или друг по-спешен разход да е изпреварил вноската ти. За това имаш шанс за одобрение дори с не толкова добра история.
  • В повечето компании за бързи кредити не изискват поръчител.

3. За какво да внимаваш, когато теглиш кредит от компания за бързи кредити?

Бързият кредит не е по-малко обвързващ от банковия кредит. Сумата, която ти е отпусната, е задължително да бъде върната и то в определения в договора срок. Все пак, когато подписваш договор, трябва да го прочетеш внимателно и ако има нещо, с което не си съгласен или не разбираш, задължително трябва да се свържеш с кредитора преди да подпишеш.

Тегленето на кредит е важна стъпка и трябва много внимателно да обмислиш каква е сумата, от която се нуждаеш и още по-важно каква е вноската, която можеш да си позволиш според доходите, които получаваш. Само по този начин ще успееш и да изплащаш кредита си и да живееш с парите, с които разполагаш. Ако все пак имаш колебания, то нашите оператори могат да ти помогнат със съвет относно всеки въпрос, който възникне.

Подобни публикации

11.09.2020г.

3 най-често срещани грешки при теглене на бърз кредит

Кои са най-често срещаните грешки, когато теглиш бърз кредит и какви съвети можем да ти дадем, за да вземеш информиран и верен избор? Може да разбереш тук...

 

Виж още

25.03.2022г.

Рефинансиране на кредити без поръчител

Какво означава да рефинансираш кредита си и как да рефинансираш кредита си без поръчител?

 

Виж още