0700 10 410

Как да имаме пари след празниците?

23.12.2022г.

Как да имаме пари след празниците?

Коледните празници несъмнено са едни от най-скъпо струващите празници през годината. Това е така, не защото през останалото време от годината неглижираме подаръците, а защото традицията повелява да се подари подарък на всеки близък човек. По този начин се получава така, че трябва да купим поне 3-4 подаръка за този ден. Като сложим в сметката и трапезата, която трябва да приготвим, наистина сумата, която трябва да похарчим за тези дни, е немалка. След като суматохата отмине, отново се потапяме в ежедневието ни и се оказва, че средствата, с които разполагаме до заплата, може да се окажат недостатъчно. Как да ни останат пари след подобна редица от празници? Ето няколко идеи:

1.Подготви подаръците по-рано

Няма по-подходящ начин да спестиш пари около коледните празници от този да започнеш да мислиш какви подаръци да купиш още в началото на ноември. Дай си тези 2 месеца за поетапно набавяне на подаръците за коледните празници. По този начин ще разпределиш бюджета равномерно и ако се наложи да купиш някой неочакван подарък, ще си много по-спокоен, че имаш достатъчно средства.

2.Бюджетирай предварително

Недей да оставяш бюджета за празничната трапеза и за подаръците за най-накрая. Определи сумата месец по-рано например, която да заделиш и която да може да е достатъчна за закупуване на най-важните неща, които ще са ти необходими за приготвянето на ястията, например. Впоследствие тази сума може да се окаже недостатъчна, но все пак ще ти е от полза, когато дойде време за пазар.

3.Помисли за по-бюджетни подаръци

Смисълът на коледните празници не е да се разменяме скъпи подаръци, а да прекараме ценно време един с друг. Подаръците само засилват емоцията. Ако не можеш да се впуснеш в пазаруване и пръскане на стотици левове за подаръци, то може да измислиш и по-бюджетни, но също така ефектни и трогващи подаръци. Например, може да направиш бисквитки, които да сложиш в целофан и да поднесеш като подарък с красива панделка.

Друга идея е ако подаряваш подарък на приятелско семейство, няма нужда да купуваш два отделни подаръка. Напълно нормално е да купиш един общ семеен подарък – фотоапарат за моментни снимки например е един чудесен подарък за семейство.

Разбира се, когато мислиш какви подаръци да подариш е много важно да се съобразиш и с нуждите и възможностите на хората, на които подаряваш. Ще дадем следния пример: може много да искаш да купиш домашен любимец на твоя приятелка, но това абсолютно не е подходящ подарък, освен ако не е изрично поръчан от получателя си. Ако не знаеш какво ще се хареса, винаги може да заложиш на ваучер за магазин. Да, малко е банално, но така пък човек може да си закупи това, от което наистина има нужда.

Не е нужно да превръщаш празниците в бреме. Най-хубавата част на всеки празник е в споделеното време със семейството ти и с близките ти хора. Подаръците са само част от символиката. Разбира се, много е удовлетворяващо, когато нашият любим човек получи скъп подарък, особено ако е мечтал за скъп часовник например. Винаги има начин да зарадваме близките си и без да разполагаме в момента с достатъчно средства. Можеш да се довериш на Макс Кредит за бърз кредит, с които да превърнеш всеки празник в събитие, дори без никой да разбира. Как? Може да кандидатстваш за кредит изцяло онлайн без да излизаш от дома си, само за няколко минути.

Ако пък парите след празниците са недостатъчни, може да допълниш бюджета с удобен кредит до заплата.

Макс Кредит винаги има решение за теб и е готов да ти помогне финансово във всяка ситуация.

Подобни публикации

03.12.2021г.

Бързи кредити – изход от финансови затруднения

Бързите кредити могат да ти помогнат при временно финансово затруднение. За да можеш да се възползваш максимално от тези пари, обаче трябва да си внимателен и последователен. 

 

Виж още

14.07.2022г.

Бързи кредити според финансовия ни план

Темите за пестене на пари никога няма да се изчерпат. Ние също неведнъж сме обсъждали тази тема и колко е важно да имаме някои заделен лев за „черни дни“.

 

Виж още