0700 10 410

Как да избереш правилния кредитор?

07.04.2023г.

Как да избереш правилния кредитор?

Когато теглиш кредит, доверието към кредитора е напълно задължително. Решението да вземеш пари назаем е отговорно и изисква внимателно да го обмислиш и да се довериш на сигурен кредитор. Днес ще ти дадем важни съвети за това как да избереш фирма за бърз кредит, на която може да се довериш. Решението ти основно зависи от отговорите на няколко въпроса:   

1.Къде да намеря надежден кредитор?

В днешно време има прекалено много хора и фирми, които предлагат пари назаем. За да си спокоен, първо трябва да потърсиш компании, които за лицензирани и 100% законни. Не те съветваме да се доверяваш на физически лица тип лихвари, защото това може да ти навлече повече проблеми и неприятности, отколкото фактът, че в момента си финансово притеснен. Обикновено олемите компании, които предлагат бързи кредити, имат сайтове. Там следва да бъде описано дали са регистрирани в БНБ, както и да бъдат качени общите им условия за получаване на кредит. Също така, обикновено всяка голяма компания има национален телефон за бърза връзка при необходимост. Казано с други думи, един от признаците на надеждните компании е наличието на добре структуриран и подреден уебсайт, в който може да намериш и описание на продуктите, които се предлагат. Много подобни фирми предлагат възможност за онлайн кредитиране, чрез своя уебсайт. Ще дадем пример с Макс Кредит – освен, че предлагаме кредит на месечни вноски, то може да се възползваш от кредит на двуседмични вноски, ако получаваш заплатата си на два пъти, може да вземеш кредит за пенсионер, ако отговаряш на условията и може да се възползваш от кредит до заплата, ако имаш нужда от краткосрочен заем.   

След като уточнихме колко важно е компанията да разполага със сайт, който съдържа важна информация, следва да провериш какви са условията за теглене на кредит. Те трябва да са ясни и прозрачни и най-важното е, ако не разбираш нещо, да се свържеш с кредитора и да попиташ. Не се задоволявай с уклончиви отговори. Това може да е знак, че нещо не е както трябва. Всяка добра фирма за бързи кредити има ясно установени правила и условия и служителите им са напълно наясно с тях.   

3.Процес по кандидатстване

Когато избереш опцията да кандидатстваш за кредит изцяло онлайн, процесът по попълване на електронна заявка е максимално улеснен – основно попълваш данните от личната ти карта. В повечето компании се изискват лични данни като имена, ЕГН, телефонен номер и адрес. Това разбира се е съвсем нормално, тъй като, анализирайки тази информация, кредиторът взема решение за кредитиране.   

4.Документи по кредита

Абсолютно задължително е преди да подпишеш кредита си, да си получил договор, в който ясно е описано каква сума заемаш, за какъв срок и да има схема на изплащане, в която е съвсем точно упоменато на коя дата каква сума дължиш. Ако не ти бъдат предоставени такива документи, не те съветваме да се доверяваш на тази компания, защото не е ясно дали няма да се налага да връщаш много по-дълго време, отколкото си си мислел.

Както вече казахме важно е да имаш доверие и да си проверил кредитора преди да изтеглиш кредит. Макс Кредит е лицензирана компания, която е на пазара от повече от 10 години и се стреми да даде най-доброто обслужване на своите клиенти. Точно за това нашите условия са ясни и прозрачни, а сумата, която виждаш в договора си, е крайна, без да имаме никакви скрити условия. Ако имаш нужда от пари, довери се на нас!

Подобни публикации

09.06.2021г.

Заем само с лична карта

Заем само с лична карта - една услуга, с която разполагаш с бързи пари винаги, когато имаш нужда.

 

Виж още

30.03.2022г.

Какво е потребителски кредит?

Сигурни сме, че поне веднъж си се сблъсквал с понятието потребителски кредит. Днес ще внесем още малко яснота каква е разликата между банков потребителски кредит и бърз потребителски кредит и как да избереш правилно кой точно кредит да използваш.

 

Виж още