0700 10 410

Как да намалиш разходите се за транспорт?

20.10.2023г.

Как да намалиш разходите се за транспорт?

Всеки от нас пътува ежедневно. Дали до работа, дали да заведеш детето на детска градина или училище, или пък на пазар. В цялата въртележка на ежедневието все пак трябва да се замислим и как можем да намалим разходите си, така че да спестим възможно най-голяма сума до следващата заплата. В много ситуации имаме възможност да спестим пари. Вече сме ти давали съвети как може да спестиш като намалиш сметките си за ток и как може да намалиш сметката си в супермаркета в няколко лесни стъпки.

Днес ще ти дадем няколко идеи, с които може да намалиш сметките си за друго основно перо от бюджета ти, а именно ежедневните разходи за транспорт. Ето ги и тях:   

1.Ходи повече пеша

Ходенето пеша е полезно не само за здравето ти, а и сериозно може да намали разходите ти за транспорт. Наистина отнема повече време, ако трябва да стигнеш от точка А до точка Б, но ако успееш да организираш времето си правилно, то не би трябвало да имаш проблем. Недостатъците на този метод на придвижване са два – единият е, че не до всякъде може да стигнеш пеша, заради голямото разстояние. Другият е, че понякога метеорологичните условия не позволяват ходене пеша на по-далечно разстояние. В този случай другите ни идеи идват на помощ.   

2.Инвестиция в колело

Карането на колело също е един от полезните за здравето методи на придвижване. Освен че ти помага да спестиш пари от билети и гориво за автомобил, придвижването се осъществява много по-бързо, защото не зависиш от задръстванията в големите градове. Важното в този случай е да инвестираш в качествен велосипед, който да е подходящ за градски условия. Много хора разчитат на  бърз кредит, за да направят такава инвестиция. Истината е, че си заслужава, защото тя се изплаща във времето. Този начин на придвижване може да ти помогне да елиминираш неудобството с разстоянието и е прекрасна алтернатива на автомобила, но само за месеците, в които времето го позволява.   

3.Споделено пътуване

Тази практика се забелязва все по-често – хора, които работят на едно и също място или пък пътуват в еднаква посока, използват един автомобил, вместо всеки да се вози сам в колата си. По този начин разходите за гориво се разделят на повече хора, а пък и от екологична гледна точка, вредните емисии са много по-малко.   

4.Абонаменти карти за транспорт

Ако използваш градската автобусна мрежа редовно, трябва да се поинтересуваш какви абонаменти карти може да използваш. Например, Центърът за градска мобилност в София предлага много изгодни оферти за карти за градски транспорт, според това колко превозни средства използваш, а това може да ти спести доста голяма сума пари в дългосрочен план. Същото правило важи и ако ежедневно използваш влак или междуградски автобус.

Това бяха само 4 от начините, по които може да намалиш разходите си за транспорт, а и да се погрижиш за чистотата на въздуха в града си. Пътуването не е процес, който може да избегнеш, но както сам виждаш има начини да не бъде толкова скъп. Разбира се, най-удобният начин на придвижване е с личен автомобил, но ако предпочиташ този вариант, е добре да се замислиш дали може да направиш нещо, с което разходът на гориво би бил по-малък. За всякакъв вид ремонтни дейности или допълване на бюджета за нова кола, може да се възползваш от бързите кредити, които предлагаме в Макс Кредит!

Подобни публикации

03.12.2021г.

Бързи кредити – изход от финансови затруднения

Бързите кредити могат да ти помогнат при временно финансово затруднение. За да можеш да се възползваш максимално от тези пари, обаче трябва да си внимателен и последователен. 

 

Виж още

17.11.2022г.

Документи за бърз кредит

Знаеш ли с какви документи се кандидатства за бърз кредит? Разбери сега!

 

Виж още