0700 10 410

Как да се предпазим от некоректен кредитор?

08.04.2022г.

Как да се предпазим от некоректен кредитор?

В днешното „море“ от кредитни компании никога не можеш да си сигурен дали няма да попаднеш на некоректен кредитор. Винаги има шанс да не направиш всички проверки на компанията, която си избрал, особено когато си „притиснат до стената“. Колкото и да е спешна нуждата от пари обаче, винаги трябва да отделиш малко време, за да не се окажеш в последствие в по-трудна ситуация от първоначалната. Прочети нашите съвети за това как можеш сам да се предпазиш от некоректни кредитори и прецени сам дали спазваш тези правила:

1. Внимавай за ситен шрифт

Въпреки че компаниите за бързи кредити нямат право да предоставят документи за кредит на своите клиенти с различен шрифт, то винаги може да има някой некоректен кредитор, който да пренебрегне това правило. Ето защо е важно добре да оглеждаш договора си и да не пропускаш нищо. Освен това бихме те посъветвали да прочетеш условията на сайта на компанията и ако има някакво разминаване да се свържеш с кредитора и да провериш информацията, която е предоставена.

2. Винаги чети какво подписваш

Много е важно да четеш детайлно всеки документ, който подписваш. Договорите за бързи кредити обикновено да доста дълги и обстоятелствени, но това не трябва да те спира и отказва да прочетеш всичко. Винаги може да попаднеш на кредитор, който да е сложил клауза за задължително предоставяне на поръчител или право да променя условията по кредита без да те предупреди. Освен че е важно да прочетеш внимателно договора, трябва и да го разбереш. За всичко, което не ти е ясно, задължително се допитай до кредитора. Не забравяй да провериш и срока на кредита ти, както и наличието на погасителен план. В погасителния ти план трябва да има ясно разписани датите, на които ще плащаш вноските си, както и точните суми. Ако сумата на вноската ти се стори твърде висока за твоите възможности, то се свържи с компанията и заедно обсъдете как може да се намали вноската ти.   

Ако си решил да вземеш кредит изцяло онлайн, то ще можеш да се запознаеш с договора си в комфорта на дома си.

3. Провери компанията

Важно преди да вземеш кредит е да направиш проверка на компанията. Най-малкото, което можеш да направиш, е да разгледаш сайта на компанията, да се обадиш на предоставените телефони, за да се увериш, че са реални и ако фирмата разполага с офиси, да провериш дали наистина се намират на посоченото място.

4. Провери таксите

Друга много важна стъпка е предварително да се запознаеш с таксите, които ще дължиш, ако допуснеш да просрочиш вноска. На всеки може да се случи да забрави да направи плащане или да се забави заплатата, но е важно да си се запознал предварително с таксата, която ще ти бъде наложена и след какъв период.

Също така провери дали има други такси, за които не си бил уведомен, но в последствие ще влязат във вноската ти. Има некоректни кредитори, които не описват нуждата от поръчител, но при непредоставяне месечната вноска значително се увеличава.

5. Направи си правилна сметка

Най-важният съвет, който винаги даваме когато става дума за  бързи кредити, е сам да си направиш разчет колко пари ти трябват и каква вноска можеш да си позволиш. Важно е да съобразиш вноските си така, че да можеш да ги изплащаш навреме и без да навреди на месечния ти бюджет. Ако се чудиш за колко месеца може да изплатиш желаната сума, винаги можеш да се свържеш с оператор на Макс Кредит и заедно да обсъдите вариантите за срока на изплащане и вноската, която можеш да си позволиш.

Никой не е застрахован от некоректен кредитор, но трябва да направиш всичко, което можеш, за да се предпазиш сам. Избирай винаги лоялни компании с лично отношение към клиентите като Макс Кредит например. Винаги, когато имаш нужда от финансова подкрепа и съвет, можеш да се свържеш с нас и ще получиш индивидуален съвет и най-подходящият за теб кредит.

Подобни публикации

13.06.2020г.

Какво е обединяване на кредит?

Искаш ли да обединиш кредитите си и да имаш по-добри условия? Днес ще ти представим всички гледни точки на обединяването и ще ти дадем ценни съвети.

 

Виж още

09.04.2021г.

4 лесни и успешни метода за спестяване на пари

Парите са деликатна тема в много семейства. Виж нашите 4 лесни и успешни метода за тяхното спестяване и си спести притесненията.

 

Виж още