0700 10 410

Как да си осигурим финансова стабилност след пенсиониране?

21.09.2020г.

Как да си осигурим финансова стабилност след пенсиониране?

Пенсионирането и пенсионната възраст в България са „болна“ тема от много години насам. Когато се пенсионират много хора са поставени в ситуация, че нямат спестявания, пенсиите им са сравнително ниски и имат за доизплащане редица заеми. За да не изпаднеш и ти в подобна ситуация, сме подбрали за теб няколко съвета, с които да ти помогнем.

Съвет 1:    

Не харчи всичко, което взимаш – много хора харчат всичко, което изкарват и не се замислят, че тези им действия имат негативен ефект върху финансовото им състояние. Съветваме те да помислиш за финансовата си сигурност от сега, защото независимо колко години ти остават до пенсия, теминават бързо и в един момент ще се озовеш там. Спестявай по малко всеки месец и ще видиш как в  дългосрочен план ще се натрупа една прилична сума пари.

Съвет 2: 

Осигуровките са важни – независимо дали те осигурява работодател или си самоосигуряващо се лице, трябва да следиш стриктно дали осигуровките ти се плащат редовно и в пълен размер. Всяко неплащане или осигуряване на по-нисък доход от реалния ти, ще има негативен ефект върху пенсията ти.

Съвет 3:    

Пази се – здравето е най-важно за човека. Обръщай внимание на себе си – прави си редовно прегледи, позволи си да си починеш поне 2 пъти годишно и не се натоварвай излишно. Запазването на здравето ти, ще ти позволи да бъдеш работоспособен по-дълго време, дори след като се пенсионираш.

На всеки човек се случва да изпадне в ситуация, в която няма възможност да покрие нуждите си за месеца. Ако спестяванията ти са в банка, не е добра идея да теглиш от там, защото лихвата ще се наруши. Винаги можеш да „закърпиш“ семейния бюджет, а след това да го изплатиш на удобни за теб вноски. За това ние сме до теб – да те подкрепим финансово независимо от ситуацията с нашето специално предложение за  кредит за пенсионери!

Подобни публикации

03.06.2018г.

6 идеи как да спестим от разходите за козметика

Факт е, че жените имат склонност да харчат немалка част от парите си в името на красотата. Предлагаме ти няколко начина да се чувстваш неотразима и да спестяваш... 

 

Виж още

20.08.2020г.

Тайната на дългосрочното спестяване

Всички искаме да спестяваме, но знаем ли как да го направим по правилния начин? Даваме ти нашата тайна за дългосрочно спестяване тук...

 

Виж още