0700 10 410

Как да си осигурим финансова стабилност след пенсиониране?

21.09.2020г.

Как да си осигурим финансова стабилност след пенсиониране?

Пенсионирането и пенсионната възраст в България са „болна“ тема от много години насам. Когато се пенсионират много хора са поставени в ситуация, че нямат спестявания, пенсиите им са сравнително ниски и имат за доизплащане редица заеми. За да не изпаднеш и ти в подобна ситуация, сме подбрали за теб няколко съвета, с които да ти помогнем.

Съвет 1:    

Не харчи всичко, което взимаш – много хора харчат всичко, което изкарват и не се замислят, че тези им действия имат негативен ефект върху финансовото им състояние. Съветваме те да помислиш за финансовата си сигурност от сега, защото независимо колко години ти остават до пенсия, теминават бързо и в един момент ще се озовеш там. Спестявай по малко всеки месец и ще видиш как в  дългосрочен план ще се натрупа една прилична сума пари.

Съвет 2: 

Осигуровките са важни – независимо дали те осигурява работодател или си самоосигуряващо се лице, трябва да следиш стриктно дали осигуровките ти се плащат редовно и в пълен размер. Всяко неплащане или осигуряване на по-нисък доход от реалния ти, ще има негативен ефект върху пенсията ти.

Съвет 3:    

Пази се – здравето е най-важно за човека. Обръщай внимание на себе си – прави си редовно прегледи, позволи си да си починеш поне 2 пъти годишно и не се натоварвай излишно. Запазването на здравето ти, ще ти позволи да бъдеш работоспособен по-дълго време, дори след като се пенсионираш.

На всеки човек се случва да изпадне в ситуация, в която няма възможност да покрие нуждите си за месеца. Ако спестяванията ти са в банка, не е добра идея да теглиш от там, защото лихвата ще се наруши. Винаги можеш да „закърпиш“ семейния бюджет, а след това да го изплатиш на удобни за теб вноски. За това ние сме до теб – да те подкрепим финансово независимо от ситуацията с нашето специално предложение за  кредит за пенсионери!