0700 10 410

Какво е лице за контакт при бърз кредит?

08.09.2023г.

Какво е лице за контакт при бърз кредит?

Всеки, на когото се е случвало да кандидатства за бърз кредит, знае, че при попълването на заявлението има данни, които следва да бъдат попълнени възможно най-коректно. Някои от тези компании имат изискване за предоставяне на един или двама поръчители. Други искат да предоставиш едно или две лица за контакт. Има ли разлика между тях и дали има значение дали си поръчител или лице за контакт ще разгледаме по-подробно днес.

На първо място трябва да знаеш, че поръчителят по кредит и лицето за контакт нямат нищо общо. Поръчителят или гарантът е съдлъжник по кредита и при определени обстоятелства може да се наложи да поеме изплащането на кредита. За да бъде поръчител даден човек е задължително да е уведомен и да се е подписал, че е съгласен с условията по този кредит. Освен някои компании за бързи кредити, почти всички банки имат условие за съдлъжник, имайки предвид, че сумите, които се отпускат, са в по-голям размер.

Лицето за контакт има ли задължения?

Независимо от размера на кредита, лицето за контакт няма никакви задължения да плаща каквото и да е било. Когато се предостави лице за контакт, по време на разглеждане на заявката на кредита, от кредитната институция само се свързват с дадения човек, за да потвърди, че се познава с кредитоискателя и за в бъдеще ще му предава съобщения, в случай, че е необходимо. От него не се изисква да присъства или да подписва каквито и да е документи.

Какви за ангажиментите на лицето за контакт?

Човекът или хората, които са посочени като лица за контакт, имат само два ангажимента. Едно от тях е да предадат съобщение на кредитоискателя, в случай, че от компанията не могат да се свържат с него. Другият му ангажимент е да посочи актуални координати за връзка с него. Причините, по които кредитната компания може да не успее да се свърже с длъжника, може да са най-различни – промяна на телефонен номер, промяна на адреса, пътуване извън страната и други. Лицето за контакт няма задължение да изплаща кредита на длъжника, дори и той да е просрочен.

Как да изберем лице за контакт?

На практика може да е всеки, когото познаваш. Съветваме те обаче да е човек, с когото си в близък контакт – може да е член на семейството, близък приятел и дори колега. Информирай го, за да очаква обаждане. Ако лицето, което си предоставил, не отговори на повикването от кредитната институция, това може да забави одобрението ти. Позвъняванията на лицето за контакт най-често са свързани с това, ако финансовата институция желае да разговаря с теб, а не може да те намери на координатите за контакт с теб.

След като изяснихме какво означава понятието лице за контакт, сме сигурни, че ще си много по-спокоен, когато предоставяш номера на близък твой човек. Макс Кредит няма изискване за предоставяне на поръчител, но изискваме задължително две лица за контакт, за да сме сигурни, че до теб ще достигне нужната информация, ако не можем да се свържем с теб.

Подобни публикации

03.02.2021г.

Как да управляваш парите си правилно?

Научи се как да управляваш прарилно парите си и така хем ще имаш спестени пари за спешни случаи, хем ще можеш да харчиш спокойно! Нашите съвети можеш да намериш тук!

 

Виж още

02.03.2022г.

Кога да не кандидатстваме за кредит?

Да изтеглиш кредит е важно решение и трябва да е обмислено добре. В днешната статия ще ти дадем ценни съвети в кои моменти не е подходящо да теглиш кредит, както и каква алтернатива може да избереш.

 

Виж още