0700 10 410

Колко ще ни струва ски оборудването тази зима?

10.12.2020г.

Колко ще ни струва ски оборудването тази зима?

Харесваш ли зимни спортове? А карал ли си някога ски или сноуборд? Независимо дали си любител или професионалист, зимните спортове винаги са атрактивни и привлекателни. Колко обаче струва екипировката, какъв тип да избереш, ако си любител или пък никога не си се качвал на ски? А кои са задължителните елементи от скиорското оборудване? Какво трябва да предвидим, ако отиваме към планината?...Разказваме в редовете по-долу.

Колко биструвала екипировката ти за ски зависи изцяло от това какъв бюджет си готов да заделиш и колко опит имаш със ските. Задължителните елементи, които трябва да имаш, са подходящите дрехи и подходящото оборудване. Ето за какво говорим:

Ски яке – то трябва да е непромокаемо и с качулка. Цените варират в големи граници в зависимост от марката и екстрите на якето. Ако си начинаещ то по-бюджетният вариант от порядъка на 50-60 лв. би бил чудесен избор.

Панталон/гащеризон – няма никакво значение какво долнище би избрал стига да ти е комфортно с него. Важно е то да е непромокаемо и да изолира студа. Добре е също така да има поне един по-голям джоб, в който да съхраняваш очила и/ или крем за слънце. Въпреки че навън температурите са ниски, недей да подценяваш слънцето. Да се върнем към панталона – може да намериш подобни артикули на цена около 40 лв.

Термо бельо – задължителен елемент от ски екипировката са термо блуза, термо клин, полар, дебели чорапи и ръкавици. Важно е да са удобни и топли. Тук цената не е висока – може да намериш всеки един от артикулите за по около 10 лв.

Зимни ски обувки – тук вече нещата стават по-сериозни. Ски обувките са може би най-важното нещо от екипировката за ски. Важно е да са точният размер и да са удобни. Цените на тези обувки стартират от 70 лв. и могат да стигнат до 250 лв., че и повече.

Други разходи - ако си начинаещ скиор, може би не е добра идея да закупуваш ски и щеки още сега. Във всеки зимен курорт се предлага такъв тип оборудване под наем, като цената е около 25 лв. Съветваме те преди да закупиш каквото и да е по-скъпо оборудване първо да пробваш под наем, за да знаеш дали този спорт ти харесва и тогава вече да се консултираш с професионалист, които да ти препоръча правилните за теб артикули.

До момента цената за един начинаещ скиор достига около 400 лв. за облеклото му. Не бива обаче да забравяме, че всички ски курорти у нас предоставят и ски уроци, които е добре да сме минали преди да се качим сами на ски.

Каквото и да си говорим карането на ски е един не евтин спорт, но пък преживяването и емоцията си заслужават. Сега, когато условията са идеални за ски, може да се възползваш и от коледни намаления в почти всички курорти. Ако не си предвидил да заделиш необходимата сума сега, то ние от Макс Кредит сме готови да финансираме тази незабравима емоция за теб и най-любимите ти хора!

Подобни публикации

09.10.2020г.

Есенна разходка в планината? Бъди готов!

Есенната разходка в планината звучи страхотно, но има и някои "подводни камъни", за които трябва да бъдеш готов. Всичко за опасностите, които крие това иначе страхотно преживяване, може да намериш тук...

 

Виж още

30.03.2022г.

Какво е потребителски кредит?

Сигурни сме, че поне веднъж си се сблъсквал с понятието потребителски кредит. Днес ще внесем още малко яснота каква е разликата между банков потребителски кредит и бърз потребителски кредит и как да избереш правилно кой точно кредит да използваш.

 

Виж още