0700 10 410

Лесна и изгодна лятна почивка

12.05.2023г.

Лесна и изгодна лятна почивка

Не е нужно да харчиш цяло състояние, за да се насладиш на лятната си почивка. За да бъде наистина изгодна, трябва да я планираш максимално рано. Ако обаче не си почитател на планирането на лятото месеци по-рано, отново може да имаш възможност да се впишеш в един приличен бюджет. Ето няколко съвета от нас за това как да изкараш лятото си възможно най-приятно на изгодна цена:

1.Определи бюджета си

Преди всичко трябва да имаш ясна представа къде искаш да почиваш – на море, на планина, в страната или в чужбина. В бюджета ти трябва да бъдат включени всички разходи, за които се сетиш – билети за пътуване (ако ще пътуваш със самолет или автобус), гориво (ако ще пътуваш с автомобил), нощувки, храна, развлечения, наем на чадър и шезлонг (знаеш, че по нашето Черноморие това също влиза в дневните ни разходи). Винаги включвай и разходи за непредвидени събития – посещение на някоя забележителност или събитие, спукана гума и т.н.

2.Приоритизирай

След като направиш списък с разходите е време да подредиш по важност условията за почивка. Ако например за теб е важно храната да е „ол инклузив“, то може да преосмислиш плащането за чадър и шезлонг и да се ориентираш в свободната зона на плажа. Ако да кажем искаш непременно хотела да разполага с басейн, може да помислиш дали хотела да се намира на първа линия на плажа. Приоритизирането на условията ще ти помогне да се ориентираш при избора на място.

3.Сайтове с оферти

Погледни сайтовете с оферти за хотели. Там ще може да намериш и ориентировъчна цена за желания от теб брой нощувки, както и дали има свободни места. Нашият съвет е след като избереш хотел да потърсиш сайта му в интернет и да се обадиш направо там, защото има някои хотели, които предлагат преференциални условия, ако направиш резервация през техния телефон или могат да ти предложат отстъпка. Също така, ако според сайтовете няма свободна стая, то рецепционистите в хотела могат да ти предложат дати, близки до удобната за теб, което също може да ти помогне при планирането.

4.Бърз кредит за лятна почивка – защо не?!

Май и юни не е най-доброто време за планиране на лятна почивка, защото вече навлизаме в активния сезон и както се досещаш много от по-евтините хотели вече са напълно заети, а в тези, в които има няколко свободни места, стаите са на по-висока цена. Въпреки това, все още има шанс и той е с помощта на бърз кредит. Ще се учудиш колко хора разчитат на подобна помощ. Защо? Ами причините са няколко – може да си позволиш по-луксозен хотел, не зависиш от това дали си запазил място 4 месеца по-рано, а и плащаш за кредита на вноски. Когато вземеш бърз кредит, може да изкараш лятната си почивка и да изплащаш кредита си на вноски. Все едно си на почивка на изплащане.

5.Почивка извън активния сезон

Сигурни сме, че си забелязал, че цените за нощувки са различни в различните периоди. Активният морски сезон започва от средата на юни и продължава до началото на септември. Няколко години подред обаче забелязваме, че септември не е много есенен месец и температурите са подходящи за почивка. Може да се поинтересуваш и за такива оферти. Ако все пак искаш да се порадваш и на слънчевите дни през юли и август, то няма нищо лошо да се организираш с приятели и да направите няколко кратки почивки за по 2-3 дни, като ги комбинираш и с почивните дни.

Както виждаш има и изгодни начини да се насладиш на ваканцията си без да харчиш много пари. Планирай почивката си още сега, а ако имаш нужда от допълнителна финансова подкрепа, може да се обърнеш към Макс Кредит. 

Подобни публикации

11.02.2022г.

Кредит без лихва - за кого е подходящ?

Кредитът без лихва е много удобен инструмент, когато имаш спешна нужда от пари. Виж какво означава безлихвен кредит и как може да се възползваш от него.

 

Виж още

11.03.2022г.

Повторен бърз кредит

Голяма част от хората, които за взели бърз кредит веднъж, се доверяват на тази услуга отново. Разбери какви са предимствата да вземеш бърз кредит повторно тук.

 

Виж още