0700 10 410

Непредвидените разходи и бързите кредити

13.12.2023г.

Непредвидените разходи и бързите кредити

На всеки се е случвало да изхарчи заплатата си по-рано от очакваното, поради непредвидени разходи или просто не добро разпределение на финансите. Чувството не е приятно – месечните разходи се трупат, а средствата за плащане не достигат и трябва да чакаш следващата заплата. Това най-често се случва в период на празници, като например през декември, когато Коледните празници предполагат по-сериозни покупки, за да можем да зарадваме всичките си близки хора. Често пъти подходящият подарък струва повече от очакваното или някоя сметка за оказва по-висока – ето тези разходи могат да се нарекат непредвидени. Как да се справим с тях?! Има няколко начина. Нека ги разгледаме по-подробно.   

1.Ранно планиране

Единият начин да избегнеш натрупването на повече разходи в един месец и съответно възможността да не ти стигнат парите е да планираш покупките си поне месец по-рано. Така постепенно ще можеш да купуваш подаръци и ще ти останат пари и за останалите разходи, които имаш. Разбира се, винаги може да се окажеш в ситуация да си принуден да платиш големи суми, без да си подозирал например за така неприятните медицински нужди. Методът на ранното планиране не е 100% работещо решение, но все пак може да спаси положението донякъде.   

2.Спестявания

Реално не всеки може да си позволи да спестява пари всеки месец. Въпреки това е добре да придобиеш този навик, дори с минимални суми, които с течение на времето се натрупват и може да си позволиш да покриеш някой непредвиден разход с тях. Някой хора си откриват спестовна сметка в банка, а други се доверяват на изпитания метод с касичката, като така вижда напредъка си всеки месец. Все пак и това крие риск, защото ако парите ти са на една ръка разстояние, може да ги похарчиш по-лесно за някоя импулсивна и не толкова нужна покупка.   

3.Бързи кредити

Друг начин за решаване на финансов проблем от този тип е да изтеглиш  бърз кредит. В този вид кредити няма нищо лошо и страшно, ако знаеш как да ги използваш и си разумен. Бързите кредити могат да помогнат в много направления – спешна медицинска нужда, плащане на натрупани стари сметки или някоя по-висока настояща сметка, купуване на подаръци за празник, когато бюджетът недостига или допълване на настояща сума за някоя по-голяма покупка.

Предимството на бързите кредити е, че парите са при теб много бързо, за разлика от предните две предложения, за което са нужни месеци, за да има видим резултат. Друго предимство е, че повечето компании предлагат бързи кредити изцяло онлайн. Не е нужно да излизаш от дома си или да напускаш работното си място, за да кандидатстваш или да получиш сумата. При кандидатстването за  онлайн кредит е нужно само да имаш пред себе си компютър или смартфон и личната си карта.

Макар негативният образ, който е създаден на бързите кредити, те са помогнали на много хора. Важното е да можеш да си направиш сметка колко пари може да си позволиш да плащаш на месец, за да погасиш кредита си. Ако направиш тази сметка правилно, няма какво да те притесни при изплащането. Ако не си сигурен дали ще успееш да прецениш това сам, винаги може да се свържеш например с нашите оператори, които да ти помогнат при решението и да ти дадат най-доброто предложение, което е съобразено изцяло с твоите нужди и възможности.

Подобни публикации

18.03.2022г.

Митове за бързите кредити – част 2

След като развенчахме 5-те най-широкоразпространени мита за бързите кредити, е време да развенчаем още 5.

 

Виж още

23.03.2022г.

Заем до заплата - кога и от кого

Заемът до заплата е един от най-разпространените видове бърз кредит, но и той има специфики, които обясняваме тук.

 

Виж още