0700 10 410

Заем до заплата - кога и от кого

23.03.2022г.

Заем до заплата - кога и от кого

Кредитът до заплата е много подходящ финансов инструмент, когато ти трябват спешни бързи пари. Като всички останали заеми обаче трябва да си внимателен и да се отнесеш отговорно към него, за да не попаднеш в още по-затруднена ситуация. Винаги, когато ти се наложи да изтеглиш бързи пари, не трябва да прибързваш. Сравни условията и вземи информиран избор. В следващите редове сме изброили няколко неща, които трябва да вземеш под внимание, когато кандидатстваш за бърз кредит.

1. За какво служи кредитът до заплата?

Заемът до заплата може да те измъкне от извънредна финансова ситуация, в която си попаднал. Както и самото му име подсказва, този вид кредит разрешава спешни финансови проблеми в рамките на няколко дни или седмица преди да получиш месечното си възнаграждение. Независимо дали не си преценил добре разпределението на бюджета си или имаш изненадващо голям разход, заемът до заплата може да разреши този проблем.

2. Каква сума се отпуска за заем до заплата?

Кредитът до заплата в най-честия случай има лимит и се отпуска за суми по-малки суми. Ние от Макс Кредит например отпускаме до 500 лв., тъй като считаме, че това е и сумата, която би финансирала спешна нужда до заплата. Разбира се, размерът на сумата е преценен с това, каква сума можеш да си позволиш да отделиш, за да изплатиш кредита си, когато получиш заплата. Този вид кредити се отпускат и за по-кратък период от време – обикновено за 30 дни.

Ако разходът ти предполага да е повече от 500 лв., то тогава по-разумно е да вземеш бърз кредит на вноски и да избереш удобен за теб срок на изплащане. Недей да се подлъгваш по по-краткия срок на заема до заплата. Има кредитори, които отпускат и по-високи суми за заем до заплата, ако обаче сумата надвишава твоите възможности, тогава те съветваме да изтеглиш бърз кредит на вноски, за да не влизаш в излишни просрочия и съответно може да имаш и наказателни такси. Все пак, вземайки кредит, искаш да решиш един проблем без да създаваш нов, нали?!

Има проблеми, които изискват по-сериозен разход и когато се доверяваш на бърз кредит трябва да си добре запознат с това колко пари ще са ти необходими, за да се справиш.

3. За какво да внимаваш, когато теглиш заем до заплата?

Кредитът до заплата става все по-популярен и услугата е добре позната, особено на хората, които често се възползват от нея. Това обаче не означава, че трябва сляпо да се доверяваш, когато поемаш подобна отговорност. Важно е да провериш няколко условия в договора ти:

  • Имаш ли допълнителни такси;
  • Какво ще се случи, ако не можеш да върнеш кредита си в уречния срок;
  • Има ли изискване за поръчител и ако не предоставиш такъв, променят ли се условията по кредита ти;
  • В договора ти описани ли са всички дължими суми и такси;   
  •    

    4. Защо да изтеглиш кредит до заплата от Макс Кредит?

    Макс Кредит също предлага кредит до заплата на всички свои клиенти. Сумите, които можеш да вземеш са от 200 лв. до 500 лв. – суми, напълно достатъчни, за да покрият спешна нужда. Разбира се, ако имаш нужда от повече пари, можем да ти предложим и суми до 3000 лв. на месечни или двуседмични вноски. Продуктът до заплата на Макс Кредит е създаден изцяло в помощ на нашите клиенти и имаш възможност да върнеш кредита си до заплата на едно плащане на куп или да го разсрочиш на 3 фиксирани месечни плащания.

    Заемът до заплата може да ти от помощ в много ситуации, но трябва да знаеш, че вземайки такъв кредит имаш точно определен кратък период, в който да го върнеш и трябва да си отговорен. Все пак ако не си напълно сигурен, че ще може да изплатиш кредита си на една вноска, винаги можеш да вземеш кредит на вноски за по-дълъг период. Ако имаш каквито и да е въпроси, свързани с кредита ти, можеш да се свържеш с нашите оператори. Ако имаш нужда да се довериш на отговорен и надежден кредитор, то Макс Кредит е винаги до теб.

    Подобни публикации

    26.06.2020г.

    Защо трябва да плащаме вноските си навреме?

    Знаеш ли защо е важно е да плащаш вноските си навреме и какво може да направиш, ако изпаднеш в ситуация на забавяне? Разбери повече в следващите редове...

     

    Виж още

    04.03.2022г.

    Кога да кандидатствам за бърз кредит?

    След като разгледахме случаите, в които не е подходящо да кандидатстваме за бърз кредит, е време да разберем кога е подходящо да вземем кредит и разбира се, няколко съвета за какво да внимаваш, когато кандидатстваш.

     

    Виж още