0700 10 410

Подготовка за 15-ти септември

24.08.2023г.

Подготовка за 15-ти септември

Един от „най-скъпите“ за родителите дни е първият учебен ден – 15-ти септември! Независимо дали имаш първокласник y дома или по-голямо дете, този ден е еднакво вълнуващ за всички родители и ученици. Всеки първи учебен ден е свързан с разходи, които са неизбежни. Колко ще ни струва подготовката на учениците тази година? Направихме си малко проучване и ето как стоят нещата:

Този ден е изключително важен и вълнуващ, особено за първокласниците. Именно тяхната подготовка като че ли излиза най-скъпо, защото трябва да купиш абсолютно всичко от самото начало. Да започнем по ред:

1. Учебници и тетрадки   

Учебниците до определен клас са безплатни, та поне в това отношение родителите не трябва да се притесняват. Закупуването на различните помагала обаче не се поемат от училището и родителите трябва да ги закупят. Същото важи и за тетрадките. Дали с малки или големи квадратчета или с тесни и широки редове, няколко стека с такива тетрадки няма да са в излишък. Този разход обикновено струва между 200-300 лв. и то не толкова заради тетрадките, които са около 100 лв., а заради многобройните помагала, които ще се наложи да закупиш.

2. Раница   

Един от най-важните аксесоари за всеки ученик е раницата! Тя трябва да е възможно най-лека сама по себе си, защото когато се напълни с всичко останало, ще стане достатъчно тежка. Също така трябва да бъде и достатъчно голяма, за да може да побере всички пособия, които ще са необходими. Раницата е едно от най-скъпите неща в списъка за всеки ученик. Разходът може да достигне до 400 лв. в зависимост от модела.

3. Дрехи   

Независимо дали в училището се носят униформи или не, разходът за подходящи дрешки остава. От по-официално костюмче за първия учебен ден до поне два комплекта анцуг и тениски за физкултурния салон, разходът за дрехи за ученика ще бъде поне 200 лв. Към тази сума трябва да добавим и сумата за униформа, ако има такава, която обикновено е в два варианта – летен и зимен и сумата отново е около 200 лв. На първо време може да закупиш само зимния вариант, защото докато дойде летния сезон детето ще е пораснало с размер-два.

Да не забравяме и обувките, които отново варират в граници 40-50 лв. за маратонки за часовете по физическо и около 100 лв. за зимни, стабилни обувки.

4. Дребни пособия   

Не трябва да подценяваш и разходите за всички останали дребни пособия, които ще са необходими – несесер, моливи, боички, блокче за рисуване, цветно блокче и всички подобни помагала. Съветът ни към всички родители на първокласници е да не купувате всичко, за което се сетите, преди да е минала предварителната родителска среща, на която ще бъде обяснено точно какво ще е необходимо. По този начин няма да имаш излишни разходи. Каквото и да е нужно обаче, сумата от около 200 лв. за всичко това е неизбежна.

5. Извънкласни занимания   

Колкото и малко да е детето, училищата предлагат много извънкласни дейности, като уроци по плуване, карате, рисуване и т.н. Сигурни сме, че поне едно от тези занимания ще представлява интерес за детето ти и вероятно не би искал да прекъсваш този интерес, заради временни финансови затруднения. Според вида занимания сумата за посещение ще е различна, но предполагаме, че за един месец може да варира между 50-100 лв.

От този наш анализ може да направим сметка, че минималната сума, която ще ти трябва, за да „оборудваш“ първокласник, ще е около 1 000 -1 500 лв.

Ако става дума за ученик, който е по-голям и има възможност да използва раницата си и някои пособия от миналата година, то разходите биха били около 700 лв. до максимум 1 000 лв. Всичко разбира се зависи от това какво точно е необходимо да се закупи.

И в двата случая сумите не са малки и има семейства, които нямат възможност да отделят подобна сума след летните месеци и да направят тези необходими покупки. Точно в този случай Макс Кредит е готов да те подкрепи с  бърз кредит до 5 000 лв., за да си готов да посрещнеш предстоящите разходи спокойно и да се насладиш максимално на този така емоционален ден. При всякакви финансови затруднения, може да се довериш на Макс Кредит.

Подобни публикации

03.12.2021г.

Бързи кредити – изход от финансови затруднения

Бързите кредити могат да ти помогнат при временно финансово затруднение. За да можеш да се възползваш максимално от тези пари, обаче трябва да си внимателен и последователен. 

 

Виж още

26.04.2022г.

Какво е изгоден бърз кредит?

Какво означава изгоден бърз кредит и има ли изобщо подобно понятие? Ела да разбереш.

 

Виж още