0700 10 410

Преходът между сезоните с помощта на бърз кредит

27.10.2023г.

Преходът между сезоните с помощта на бърз кредит

Смяната на сезоните е нормален процес, но е свързан и с много разходи, особено ако имаш и малки деца. Как да осигурим налични средства за подготовката на учениците, закупуването на подходящи дрехи за сезона, обслужването на автомобила и разбира се пари за сметките през отоплителния сезон!? Има начин да се справим с тези разходи! Днес ще ти дадем няколко идеи, с които да направим прехода между сезоните по-лесен за бюджета ти.

Разпределение на разходите по месеци

Колкото по-рано започнеш да планираш разходите си, толкова по-лесно ще бъде да ги разпределиш. Ще дадем пример с есенния период, които обикновено е много наситен откъм разходи, особено за хората, които имат деца в училищна възраст. Можеш да разделиш различните плащания в различни месеци. Например септември месец е времето за подготовка на учениците. Задели пари само за учебници, тетрадки, раница и т.н. През октомври е подходящо да започнеш да се оглеждаш за зимни якета и обувки. Обслужването на автомобила с нови зимни гуми може да оставиш за ноември или когато дневните температури паднат под 7 градуса. По всичко личи, че тази година топлото време ще се задържи по-дълго от обичайното, така че може да планираш разхода и за втората половина на ноември, а ако времето позволи и за края на месеца.

Дори при прецизно планирани разходи, може да излезе нещо непредвидено – учебниците да се окажат по-скъпи или ремонтът на колата да е по-сериозен, отколкото си мислел. В тези случаи една добра алтернатива би била вземането на бърз кредит до заплата, за да запълниш бюджета до следващия месец или бърз кредит на месечни вноски, ако мислиш, че ще ти е необходима по-голяма сума пари.

Провери гардероба си

Много често правим ненужни покупки, само защото сме забравили какво имаме налично у дома. Преди да се впуснеш в пазаруване, отвори гардероба и провери какво имаш. Може да се окаже, че разполагаш с почти ново палто или пуловери, които са достатъчно запазени, за да може да носиш и този сезон. След като щателно провериш с какво разполагаш, може да си направиш сметка какво би искал да закупиш и чак тогава да тръгнеш по магазините. Уверяваме те, че сумата, която би дал след като видиш дрехите и обувките, които може да носиш, ще бъде поне наполовина по-ниска. По този начин можеш и да облекчиш бюджета. Ако пък се окаже, че имаш нужда от цялостно обновяване на гардероба, винаги може да разчиташ на бърз кредит изцяло онлайн от Макс Кредит.

Продай ненужните за теб вещи

Да продадеш вещите, които са запазени, но не би използвал, е практика, която използват много хора. Защо да не опиташ и ти!? Разгледай с какво може да се разделиш и го пусни за продажба. Точно в този момент може някой да търси чантата, която ти няма да носиш повече. Това е един лесен начин да изкараш допълнителни пари.

Изгодни промоции дебнат отвсякъде

Ноември и декември може би са най-добрите месеци да се сдобиеш с всякакви покупки на изгодни цени. От една страна, защото през ноември има значителни, продължителни промоции, заради черния петък и от друга страна са коледните намаления прези декември, заради множеството празници. Разбира се, само защото нещо е намалено на 50% примерно, не означава, че трябва да го купуваш, ако не ти трябва. От тези намаления наистина може да се спестят пари, само ако знаеш как да ги използваш. Недей да даваш парите си за ненужни марки и емблеми. Високата цена не винаги означава по-добро качество.

Преходът между сезоните може да окаже финансово по-лек, ако успеем да разпределяме разходите си по начин, който е удобен на самите нас. Разбира се, винаги когато имаш нужда от допълнителни средства, можеш да се довериш на бърз кредит от Макс Кредит и да върнеш сумата на удобни за теб вноски.

Подобни публикации

03.12.2021г.

Бързи кредити – изход от финансови затруднения

Бързите кредити могат да ти помогнат при временно финансово затруднение. За да можеш да се възползваш максимално от тези пари, обаче трябва да си внимателен и последователен. 

 

Виж още

23.03.2022г.

Заем до заплата - кога и от кого

Заемът до заплата е един от най-разпространените видове бърз кредит, но и той има специфики, които обясняваме тук.

 

Виж още