0700 10 410

Smart home или как да направим дома си по-удобен?

19.06.2020г.

Smart home или как да направим дома си по-удобен?

В днешния дигитализиран свят всичко може да се случи с няколко клика на смартфона ти! Отдавна свикнахме да плащаме сметките си и с дебитна или кредитна карта, а смартфоните и лаптопите са се вписали чудесно в нашия живот. Технологиите, обаче не спират да се развиват и да улесняват все повече живота ни, с цел да донесат удобство и по-малко грижи в и без това забързаното ежедневие. Тук ще ти представим 3 от най-често използваните „умни“ техники, а на теб оставяме избора дали да се възползваш от някоя!

    • Смарт часовник – в последните години стана изключително модерно и полезно да имаш такъв часовник. Обикновеният му вид не трябва да те заблуждава, защото той може много повече. Да започнем от материала, от който е изработен корпусът – той варира от пластмасов до керамичен, може да го синхронизираш с телефона си и да получаваш цялата събрана от часовника информация там. Такива часовници най-вече се използват от активно спортуващи хора, защото почти всички модели са снабдени с жироскоп, барометър, акселерометър и пулсомер, а още от често срещаните вградени функции са и следене на изминатото разстояние, калориите, които си изгорил, изминати стъпки, време, сърдечен ритъм, физическа активност и сън. Не са рядкост и часовници, които свързваш с телефона си и може да четеш имейли, които получаваш, да провериш телефонните позвънявания и други. Цената на една такава „умна“ придобвика варира между 100 и 1000 лв. в зависимост от това какви функции искаш да има.   
    • Прахосмукачка-робот – каквото и да си говорим едва ли има много от нас, които обичат да чистят, особено с тежка и неманеврена прахосмукачка. Именно за това хората са измилили прахосмукачките-роботи! Не може да се отрече, че те са голямо улеснение и удобство за едно домакинство – позволяват на притежателите им да прекарват свободното си време по-ефективно, докато те свършат „мръсната работа“. Много от тези прахосмукачки имат и функция за мокро почистване, което е голям плюс (само не трябва да го изпозваш върху килими!). В зависимост от размера на апартамента почистването отнема между 20 и 40 мин. Естествено не трябва да се пренебрегва и фактът, че от време на време ще се наложи да извадиш и ръчната прахосмукачка за местата, които робота няма да може да достигне, но това далеч няма да е всяка седмица. Цената на един такъв помощник е между 500 и 2000лв. и отново зависи какво може!
    • Електронен четец за книги – това е може би по-познато за всички ни устройство, тъй като вече е налично на пазара от доста години. Изключително позелен е за хора, които обичат да четат, но нямат възможност да носят книга навякъде със себе си. Не са рядкост и хората, които използват този тип четци, като така прекарват пътването си в градски транспорт, чакането на превозно средство или просто почивайки в някой парк. Към момента има изобилие от безплатни електронни книги, така че изборът на жанр не е никак малък. Все пак нищо не може да замени мириса на нова книга, но наличието на едно такова устройство винаги е плюс! Цената му също варира – от 150 до 700 лв. като зависи колко и кои формати поддържа, дали има подсветка или не и ред други удобства.

    Дори едно от тези устройства би донесло изключителен комфорт и удобство в живота ти! Важнто преди да избереш модел е да проучиш кой би бил най-подходящ за твоите нужди, а за финансирането на една такава покупка може да ни се довериш напълно, като ние ти предлагаме ясни условия и фиксирана лихва без допълнителни изненади!

    Подобни публикации

    01.10.2021г.

    Бърз кредит без поръчител

    Бърз кредит без поръчител? Възможно е, разбира се! Научи какви са изискванията и за какво да внимаваш в нашата нова статия.

     

    Виж още

    28.04.2023г.

    Какво означава изгоден заем?

    Какво означава един кредит да бъде изгоден и как да се възползваш? Разбери днес в нашата нова статия.

     

    Виж още