0700 10 410

Всичко за обслужването на бърз кредит

03.08.2022г.

Всичко за обслужването на бърз кредит

Все повече хора в днешно време се доверяват на услугите на компаниите за бързи кредити. Много от термините, които се използват в този бранш, най-вероятно са ти познати или поне си чувал за тях. Днес ще разгледаме един особено важен момент в „живота“ на всеки кредит – обслужването на  бърз кредит. Какво означава този термин – разказваме по-долу:   

1. Какво означава обслужване на бърз кредит?

За да класифицираме един бърз кредит като обслужен, то вноските по него трябва да се изплащат редовно и в пълен размер. Размерът на вноската ти зависи от кредитния продукт, условията по кредита ти, размерът на лихвата и др. Всеки кредит има и свой погасителен план, в който ясно са описани датите, на които трябва да плащаш вноските си, както и размерът на всяка една от тях.   

2. Кога кредитът не е обслужен?

Кредитът става необслужен, когато има забавяне на плащане на вноските. Разбира се, никой не е застрахован от временна безработица, забавяне на заплата или разход, който не е предвиден. Все пак това са пари назаем (независимо дали става дума за  кредит изцяло онлайн или бърз кредит, който си взел от офис на компанията), които трябва да се върнат според погасителния план, който „върви“ с документите, които си подписал.   

3. Защо кредитът трябва да се обслужва и какво става, ако не се?

Реалните причини за необслужването на бърз кредит могат да бъдат много:

  • Забавяне на заплата;
  • Безработица;
  • Разход, който не търпи отлагане;
  • Лош финансов план;

Каквато и да е причината за забавянето, тя води след себе си последици. Когато кредитът ти има забавяне по плащанията, те се отразяват в Централния кредитен регистър и влошават кредитната ти история. Това означава, че се намалява възможността да изтеглиш последващ кредит, тъй като банките и някой от фирмите за бързи кредити могат да те оценят като високо рисков клиент.   

4. Съвети за обслужването на бързи кредити

Ще ти дадем ценни съвети за обслужването на кредити. Да имаш забавяния по кредита не е в полза нито за теб, нито за финансовата институция, от която се взел заема, за това:

  • Преди да изтеглиш кредит направи проучване – коя компания какви услуги предлага и избери тази, която те устройва най-много. Внимавай с допълнителните такси, които се включват и най-вече дали има скрито изискване за поръчител, което да оскъпи кредита ти;
  • Съобрази се с възможностите си – при кандидатстване за кредит е важно да кандидатстваш за подходящата сума и още по-важно да избереш подходящ срок на изплащане. Когато избираш срока, недей да избираш най-краткия срок, защото може вноската да е прекалено висока за твоите възможности и това да създаде риск от необслужване на кредита ти.
  • Включи вноската си в месечния ти бюджет – когато правиш разчет на месечните си разходи, не забравяй да включиш и размера на вноската си. Съветваме те всички разходи, които имаш като сметки и вноски да плащаш в деня, когато получаваш заплата, за да знаеш с колко пари реално разполагаш до края на месеца.
  • Известия за плащане – на всеки може да се случи да забрави датата, на която трябва да плати вноската си. За да не се получават забавяния поради подобна причина, може да си настроиш известие за всеки месец, което да те подсеща кога е датата на плащане. Ако си използвал услугите на Макс Кредит, то знаеш, че ние те подсещаме с SMS и обаждане всеки месец.
  • Рефинансиране на кредити или обединение на кредити – най-лесно се помни една дата за плащане всеки месец, така е и най-изгодно!Защо трябва да помниш 2 или повече дати за плащане, като може да рефинансираш или да обединиш кредитите си и да плащаш само 1 вноска на една дата?!

Когато имаш бърз кредит, трябва да се отнасяш отговорно към това задължение. Това е заем, който трябва да се върне. Разбира се, всеки може да попадне в ситуация, в която да не може да плати вноска. В този случай незабавно трябва да се свържеш с кредитора си, за да обсъдите заедно какви стъпки можеш да предприемеш. Макс Кредит е отговорен кредитор и можеш да си сигурен, че винаги получаваш кредит, който е съобразен с личните ти възможности. Когато имаш нужда от пари, не се колебай – ние сме насреща.

Подобни публикации

12.03.2021г.

10 причини да изтеглиш бърз кредит

На всеки се е случвало да не му достигат пари в даден момент, заплатата да е на привършване или просто нуждата да изисква по-голяма сума. В този случай бързите кредити са един удачен вариант.

 

Виж още

13.04.2022г.

Кредити за пенсионери

Пенсионирането бележи много специален период в живота ни - откъсваме се от професията си и остава да се насладим на живота си. Не винаги обаче сме достатъчно финансово осигурени, за да го направим напълно. Точно за това всяка кредитна компания има специално разработе продукт "кредит за пенсионери". Разбери повече за него тук!

 

Виж още