0700 10 410

За какво да следим, когато теглим бърз кредит?

04.08.2023г.

За какво да следим, когато теглим бърз кредит?

Лесният достъп до бързите кредити позволява на хората по-спокойно да посрещат извънредните си финансови нужди. В повечето случаи до такъв тип заем се прибягва, когато трябва да се плати по-голяма сметка, да се довърши ремонт или за лечение. Не са малко и хората, които използват удобството на бързите кредити, за да финансират лятната си почивка.

В подобни ситуации банковият кредит не е добро решение, поради тромавата процедура. Когато имаш нужда от спешни пари, то нямаш време да чакаш дни наред, за да разбереш дали ще си одобрен за кредит. Процедурата по кандидатстване в небанкова институция е в пъти по-лесна и по-бърза, а одобрението се получава по-лесно, поради смекчените изисквания. Не подценявай предварителната проверка на различните компании, за да направиш правилен и информиран избор.

Кога е добре да вземем бърз кредит?

Необходимостта от пари в дадена ситуация е позната на почти всеки. Размерът на сумите също е различен според нуждите. Все пак те съветваме, когато вземаш пари назаем, да се съобразиш с финансовите си възможности. Прецени какви доходи имаш и каква сума на вноска можеш да си позволиш, за да погасяваш кредита си навреме.

Подходящите ситуации, за да вземеш бърз кредит са всички онези случаи, в които ти трябват спешни пари – медицински нужди, спешен ремонт на автомобила преди планирано пътуване, плащане на големи сметки. Към подходящите ситуации също спадат и финансиранията на летни или зимни почивки. Защо!? Понякога „изпада“ изгодна оферта, но моментът е преди заплата да кажем, и не ти е възможно да заплатиш за запазване на място.

Ето в тези случаи може да се довериш на финансова помощ от компания за бързи кредити.

За какво да внимаваме, когато теглим бърз кредит?

Трябва много внимателно да избереш кредитора, на когото ще се довериш. В интернет има много фирми, които предлагат подобни услуги. Възможността да попаднеш на некоректна компания е много голяма и за съжаление никой не е застрахован от тази възможност. Обърни специално внимание на:

  • Сумата, която трябва да върнеш – не всяка компания за бързи кредити има ясно описана сумата, която трябва да върнеш. Заложи на такава, която ти показва ясно цялото оскъпяване. В противен случай може да останеш неприятно изненадан. За да не се озовеш в подобна ситуация, трябва да прочетеш много внимателно всичкиf документи и ако има нещо неясно да попиташ.
  • Компанията да е позната и лицензирана – фирмата, на която ще се довериш, трябва да има всички необходими документи за дейността, която извършва. Може да извършиш проверка в БНБ, ако компанията ти се струва съмнителна. Освен това, за да провериш дали няма да попаднеш на некоректен кредитор, може да се свържеш по телефона с избрания финансов партньор, за да провериш дали има с кого да се консултираш при възникнали въпроси от твоя страна.
  • „Дребният“ шрифт – има не малко хора, които се оплакват от дребния шрифт в договорите. Иначе казано много кредитори не поясняват допълнителни такси, свързани с кандидатстването, ваденето на документи или задължението да предоставят поръчители в зададен срок. Ето защо е от изключително значение да провериш всяка точка от договора си и ако нещо не те устройва, да опиташ да промениш условията. Например, ако вноската ти се струва много висока, то може да промениш периода на изплащане и вместо за 10 месеца да го направиш за 12.

Не веднъж сме говорили за предимствата на бързите кредити и за тяхната роля във финансовото подпомагане на много семейства. Бързият кредит може да бъде както помощ така и бреме, ако не е добре премислен и пресметнат като последващ разход за вноските. Точно за това ние от Макс Кредит ти предлагаме ясни и прозрачни условия, винаги знаеш колко точно ще върнеш, ако изплащаш кредита си на време и винаги може да потърсиш нашите оператори за безплатна финансова консултация. Когато имаш нужда от пари, Макс Кредит е до теб, за да ти предложи най-добрия за теб кредит.

Подобни публикации

08.06.2022г.

Бърз кредит по телефона

Чувал си, че може да се кандидатства за бърз кредит по телефона, нали?! А знаеш ли, че има няколко начина това да се случи? Е, ако искаш да разбереш кои са, ние ще ти обясним сега.

 

Виж още

28.04.2023г.

Какво означава изгоден заем?

Какво означава един кредит да бъде изгоден и как да се възползваш? Разбери днес в нашата нова статия.

 

Виж още