0700 10 410

Защо е важно да върна бърз кредит в срок?

10.03.2023г.

Защо е важно да върна бърз кредит в срок?

Услугата, която предлагат компаниите за  бързи кредити, е насочена изцяло да бъде в полза на хората, които се нуждаят от пари спешно или по някаква причина не могат да изтеглят кредит от банка. Разбира се, на всеки може да се случи да изпадне във временно финансово затруднение и да не успее да покрие някой разход. Точно за това се използват тези услуги. Веднъж взети такива пари е много важно да бъдат върнати в срок. Днес ще разкажем защо бързите кредити трябва да се връщат на време и какво да направиш, ако не успееш да платиш някоя вноска навреме.   

1. Трупане на по-голяма сума

Една от първите важни причини, поради която трябва да се стремиш да върнеш сумата на време е, че с течение на времето тя няма да се изпари, напротив – започват да се трупат лихви и в един момент може да се окаже, че вместо да си помогнеш в труден момент си направил ситуацията още по-сложна. По този начин рискуваш да попаднеш в един омагьосан кръг, при който теглиш още един кредит, за да погасиш предишен.   

2. Невъзможност за последващ кредит      

Ако не си изплатил предишен кредит редовно по вноски, то може да се окаже проблем да вземеш друг, ако ти се наложи и то не само от фирмата, при която си бил нередовен, а като цяло, защото когато закъснееш определен период от време, твоята кредитна история се влошава. Това говори на компанията, че си некоректен платец, а никой не би дал пари на някого, ако той няма да ги върне, нали?!   

3. Невъзможност да се възползваш от по-добри условия   

Всички компании за бързи кредити ценят клиентите си. Повечето от тях имат специални продукти за лоялните си клиенти. За да бъдеш лоялен клиент е необходимо да си изплатил поне един кредит, независимо дали си усвоил  кредит онлайн или в офис, навреме и според погасителния си план. Специалните продукти се изразяват в това, че имат по-добри условия или отстъпки. Ако имаш закъснения по кредита, то няма да успееш да се възползваш от подобни привилегии.

Това са трите основни причини, поради които е важно когато вземеш пари на заем да ги върнеш на време. Ако все пак, по някаква причина ти се наложи да закъснееш с няколко дена, то задължително трябва да се свържеш с фирмата кредитор, за да предупредиш за закъснението. Това е важно, защото е възможно да успеете да се споразумеете за отсрочка от няколко дни.

Ще ти дадем също няколко съвета, с които да ти помогнем да не попадаш в такава ситуация:

  • Винаги вземай точната сума, от която имаш нужда – заемайки по-голяма сума, която реално не ти е нужна, рискуваш да плащаш по-висока вноска, от колкото ако вземеш точната сума;
  • По възможност избирай по-дълъг срок на изплащане – някои хора избират да изтеглят кредит с по-кратък срок, за да могат да го изплатят по-бързо. Вземайки подобно решение, рискът да не успееш да плащаш навреме е много по-голям. Ние съветваме да избираш по-дълъг срок, за да може да го изплащаш по-спокойно и все пак да ти остават пари за другите ти месечни задължения.
  • Прецени възможностите си – преди да изтеглиш бърз кредит, прецени сам за себе си дали ще можеш да се справиш с плащането му.

Бързите кредити са пари взети назаем с договор и е абсолютно задължително да бъдат върнати и то в срок. Ако имаш каквито и да е въпроси е по-добре първо да разговаряш с оператор, който да отговори на всичките ти въпроси и да те консултира. Нашите оператори са на разположение да ти обяснят всичко, което не ти е ясно и да ти дадат индивидуална консултация, благодарение на която ще успееш да прецениш дали и каква сума може да изтеглиш.

Подобни публикации

09.06.2021г.

Заем само с лична карта

Заем само с лична карта - една услуга, с която разполагаш с бързи пари винаги, когато имаш нужда.

 

Виж още

11.08.2021г.

Бързи кредити онлайн до 2000 лв.

Можеш ли да вземеш бързи кредити онлайн до 2000 лв., докато седиш на дивана у дома? Разбира се! Разбери повече тук.

 

Виж още