0700 10 410

Защо парите все не достигат?

30.12.2022г.

Защо парите все не достигат?

Пари се спестяват трудно – няма две мнения по въпроса. Дори да получаваш редовна и висока заплата отново е трудно. Дори има закономерност, че колкото повече получаваш, толкова повече харчиш. Като кредитор от повече от 10 години, Макс Кредит отпуска бързи кредити и на хора с високи доходи, точно, защото парите никога не са достатъчни. Ето някои от причините за това:   

1. Големи сметки и големи разходи

Едно от най-големите пера във всяко домакинство са ежемесечните сметки – ток, вода, парно, наем, вноски по кредит – ипотечен или потребителски. Това са абсолютно задължителните разходи, които трябва да се платят на време. Има обаче и някои допълнителни разходи, които не винаги отчитаме и това са такси от тип абонамент, които са свързани с допълнителен пакет спортни телевизии и различни стриймнинг услуги. Наглед малкия размер на сумата по отделно, може да се окаже доста голяма сума, когато се натрупат няколко на брой. За да избегнеш подобни излишни понякога разходи, те съветваме да проверяваш ежемесечно сметките си в детайли и ако прецениш, да се откажеш от някой абонамент. Това ще смъкне сметката ти за следващите месеци.   

2. Импулсивни покупки

Кой от нас не е пазарувал импулсивно!? Случвало ли ти се е да влезеш в магазина за две-три покупки и да излезеш с пълна торба? Че на кого не му се е случвало. Ако обаче се случва често, то това е знак, че пазаруваш под влиянието на емоции. За да избегнеш тези покупки, можем да те посъветваме следващия път да отидеш до магазина с точна сума пари в брой. По този начин ще избегнеш да пазаруваш импулсивно.

Добра идея е, когато пазаруваш хранителни стоки за седмицата например да имаш предварително направен списък с покупки и естествено да се придържаш към него. Така ще купиш само това, което ти е необходимо.   

3. Постави си цел

Много е важно да наградиш себе си за свършената през месеците работа. С други думи да платиш сам на себе си. По този начин спестяването на пари става много лесно. Направи си правило като например всеки месец да отделяш процент от заплатата си, за своя мечтана по-голяма покупка, пътуване или каквото искаш ти. Важно е обаче целта ти да е реалистична. Цели от сорта „да спестя 5000 лв за 2 месеца“ не е много обещаваща цел и вероятността да не се случи е голяма. Разумна цел би била „след 1 година да си купя нов телевизор“. Когато харесаш модела и видиш цената му, по-лесно ще се ориентираш колко пари да спестиш.   

4. Не следиш пътя на парите

Имаш ли чувството, че парите ти просто се изпаряват? В този случай е добре да започнеш да мислиш за изготвянето на месечен бюджет. Той задължително трябва да включва няколко пера: ежемесечни сметки (ток, вода, парно, наем, вноски по кредити), пари за храна, пари за спешни нужди. Може да минат няколко месеца, докато успееш да нагласиш бюджета си и той да работи за теб, но когато веднъж свикнеш с него, ще усетиш разлика и в спестяванията си.

Дори когато спестяваш успешно, може да се появи нужда, която да не успееш да финансираш. Точно за тези случаи Макс Кредит е до теб – бързо финансиране на нуждите, които имаш. Независимо от случая и причината, поради която ти трябват пари, ние сме готови да ти помогнем с  бърз кредит, които се изплаща на удобни вноски, които са съобразени изцяло с твоите възможности и доходи. Може да кандидатстваш в  наш офис или да вземеш кредит изцяло онлайн.

Подобни публикации

18.06.2021г.

За кои лични вещи трябва да внимаваме, когато пътуваме?

Всички обичаме да пътуваме. Има обаче няколко неща, които трябва да пазим по време на почивката си. Разбери кои са те и прочети нашите практични съвети за съхранението и защитата им.

 

Виж още

11.02.2022г.

Кредит без лихва - за кого е подходящ?

Кредитът без лихва е много удобен инструмент, когато имаш спешна нужда от пари. Виж какво означава безлихвен кредит и как може да се възползваш от него.

 

Виж още