0700 10 410

За кои лични вещи трябва да внимаваме, когато пътуваме?

18.06.2021г.

За кои лични вещи трябва да внимаваме, когато пътуваме?

Сезонът на почивките започна. Независимо дали предпочитаме да почиваме в България или извън нея, личните ни вещи трябва да са ни под око и да ги пазим. Разбира се, съществува риск да загубим нещо – на летището или пък на някоя разходка. Днес ще направим списък с най-най-важните лични принадлежности, които трябва да пазим с особено внимание.

Паспорт и лична карта   

Тези два документа са най-важните лични принадлежности. Загубата им винаги носи неприятности. От една страна са притесненията свързани с измами с лични документи, всички сме чували за това. От друга страна, ако не се намираме на територията на България, положението е още по-сложно. Препоръчваме ти да съхраняваш тези документи възможно най-близо до теб, така че хем да са защитени, хем да може да провериш наличието им по всяко време.

Самолетни билети   

Несъмнено най-неприятната ситуация, в която може да изпаднем, е да купим самолетни билети за дългоочаквана ваканция и накрая да не можем да ги намерим. Често пъти проблемът не е, че сме ги загубили, а сме забравили къде сме ги оставили. Съветът, който можем да ти дадем, е да съхраняваш всички важни документи на едно място в дома си до момента на пътуване. Така няма да се чудиш кое къде си сложил и няма опасност да забравиш нещо.

Смартфон   

Смартфонът е друга важна и значима вещ за теб. По време на пътуването ти това е единственото средство, чрез което общуваш със своите близки, роднини, може да потърсиш помощ или да се свържеш с някоя институция. Също така има много приложения, с които следиш личните си финанси, резервации при пътуване и т.н. Ако имаш навика да носиш телефона си в джобовете си например, е добре да “изкорениш” този навик възможно най-бързо. Препоръчваме ти да съхраняваш телефона си както и другите важни документи в чанта, която да бъде при теб постоянно. Също така би било добре да провериш дали телефонът ти разполага с функция за проследяване на местоположението му, както и сигурна парола.

Кредитни карти и кеш   

Кредитните карти се превърнаха в основно разплащателно средство в последните години. Те са предназначени за международно ползване, което ги прави още по-удобни. Чрез тях бързото и лесно пазаруване и плащане е осъществимо. Когато използваш кредитна карта е необходимо да я пазиш. Едно от нещата, които можеш да направиш, е да сложиш сигурна парола и ако случайно я загубиш, трябва бързо да се обадиш на банката, за да я блокира. По този начин средствата ти ще бъдат защитени. Съветваме те, когато теглиш пари да го правиш от сигурни банкомати и да закриваш паролата си с ръка, когато я въвеждаш.

Ключове   

Според изследванията ключовете са сред вещите, които най-често се губят по време на почивка. Независимо дали става дума за ключовете за хотелската стая, дома или колата, да загубиш ключовете си е сериозен проблем. Освен че може да ти създаде неприятности с управата на хотела, то и дома ти не е в безопасност. Добра практика е да закачиш на ключовете си устройство, което да следи локацията им.

Лаптоп   

Лаптопите също са на челните места що се отнася до губене на вещи по време на пътуване. Те са и сред най-скъпите вещи и не говорим само до цената. Често в лаптопите пазим снимки, лични данни и информация, които ги правят още по-ценни за нас. Ако става въпрос за служебен лаптоп, който съдържа конфиденциална информация, то проблемът може да бъде сериозен. Съветваме те да защитиш лаптопа си със сигурна парола, за да може да съхраниш данните си.

Пътуванията са изключително приятни и чакани събития. Често пъти са обвързани с много разходи, някои от които непредвидени. За всяка подобна ситуация може да се довериш на Макс Кредит – за запълване на бюджета или покриване на допълнителни разходи.

Прочети повече за:

Подобни публикации

23.03.2022г.

Заем до заплата - кога и от кого

Заемът до заплата е един от най-разпространените видове бърз кредит, но и той има специфики, които обясняваме тук.

 

Виж още

08.04.2022г.

Как да се предпазим от некоректен кредитор?

Никой не е застрахован от това да попадне на некоректен кредитор. Важно е обаче да направим всичко което зависи от нас, за да не допускаме подобна грешка. 

 

Виж още