0700 10 410

Имаш повече заеми – без паника! Има решение!

18.05.2023г.

Имаш повече заеми – без паника! Има решение!

Ако по някаква причина имаш няколко натрупани задължения, това не трябва да е причина за отчаяние. Важно е да осъзнаеш навреме и да започнеш да се справяш с тях. Има начин да се „върнеш в релси“, но той изисква усилие и дисциплина. Днес ще ти представим няколко начина за излизане от подобна ситуация, които са изпитани и работят. Ето ги и тях:

Разграничи потребностите

Ако харчиш повече, отколкото изкарваш, то трябва да направиш спешна ревизия на потребностите, които имаш. Напиши на един лист всичко, за което харчиш и приблизителната сума. След това започни едно по едно да задраскваш това, което не е жизнено необходимо и виж откъде може да съкратиш разходи. Можем да те посъветваме, след като получиш заплатата си за месеца, с нея първо да погасиш всичко необходимо, като например битови сметки, вноски по кредити, вноска за стока на изплащане (ако имаш такава), наем, зареди гориво за месеца и напазарувай храна за месеца. След това виж с какви пари разполагаш и прецени дали можеш да заделиш някаква сума за погасяване на още някое задължение.

Списък на задълженията

Направи списък с всички заеми, които имаш, като включиш колко вноски ти остават, каква е сумата на всяка вноска и каква е била целта на заема. Така ще имаш реална представа за това колко време ще ти е необходимо, за да погасиш всичко. Идеята на този списък е да започнеш да плащаш вноски не хаотично, а по-важност на самото задължение. В днешно време много хора имат заеми било то под формата на  бързи кредити, стокови кредити или ипотечни. В това няма лошо, стига да си достатъчно организиран и да можеш да покриваш вноските си.

Започни с плащането

Най-добрата стратегия е да започнеш да изчистваш най-старите задължения с възможно най-висока, според възможностите ти, сума. Щом започнеш с най-старите задължения, може спокойно да се насочиш да внасяш макар и малка сума по останалите кредити. Защо ли? По този начин ще покажеш на кредитора, че имаш желание да си платиш задължението и може да се споразумееш да удължиш срока на кредита, като намалиш вноската.

Рефинансиране на кредити

Това е може би най-лесният, а защо не и най-разумен начин да намалиш кредитите си и да се фокусираш върху изплащането само на един.  Рефинансирането на кредит е абсолютно възможен вариант, когато става дума за два или повече кредити. Представи си, че имаш няколко кредита и общата сума, която трябва да доизплатиш е 1000 лв., а ти трябват и още пари, за да платиш ремонт на колата. Съвсем спокойно може да рефинансираш тези кредити, като изтеглиш да кажем 1300 лв., изплатиш старите си задължения и ти останат пари за други нужди.

Тегленето на кредит не е лошо, когато можеш да прецениш каква сума да изтеглиш и каква вноска може да си позволиш. Не малко пъти сме казвали, че когато вземаш пари от компании за бързи кредити е добре да избереш разумен срок на изплащане, за да не попадаш в ситуация, в която да си на ръба на възможностите си при плащане на вноските.

Ако имаш нужда от финансов съвет или помощ при избиране на срок на изплащане винаги можеш да се довериш на нашите оператори, които да те посъветват. Когато имаш нужда от бързи пари, Макс Кредит е на разположение.

Подобни публикации

13.04.2022г.

Кредити за пенсионери

Пенсионирането бележи много специален период в живота ни - откъсваме се от професията си и остава да се насладим на живота си. Не винаги обаче сме достатъчно финансово осигурени, за да го направим напълно. Точно за това всяка кредитна компания има специално разработе продукт "кредит за пенсионери". Разбери повече за него тук!

 

Виж още

26.04.2022г.

Какво е изгоден бърз кредит?

Какво означава изгоден бърз кредит и има ли изобщо подобно понятие? Ела да разбереш.

 

Виж още