0700 10 410

Как да се справиш по-лесно с изплащането на бърз кредит?

16.03.2023г.

Как да се справиш по-лесно с изплащането на бърз кредит?

Не можем да не признаем, че наличието на какъвто и да е било кредит крие своите рискове. Независимо дали си изтеглил  бърз кредит или ипотечен винаги имаш едно наум, че трябва да си отговорен към него и да го изплащаш навреме, за да нямаш по-късно по-големи главоболия. Има и хора, които попадат в ситуация, от която е по-трудно да се измъкнеш, а именно така наречената дългова спирала. Най-общо казано, това е моментът, в който теглиш един кредит, за да погасиш част от друг и така може да се въртиш безкрайно. Днес ще ти дадем няколко съвета, с които няма да ти се налага да изпитваш чувството на вечна задлъжнялост или ако по някаква причина си попаднал в тази ситуация, то ще разбереш как може да се измъкнеш възможно най-бързо.

В тегленето на кредити няма нищо лошо – това са пари, с които разполагаш на момента, без да има нужда да спестяваш месеци наред, за да си набавиш това, което искаш. След това изплащаш на удобни вноски. Проблем се появява тогава, когато не успееш да погасиш вноската си, защото тя се оскъпява и така дългът ти става по-голям. Ето защо се получава така:   

1. Теглене на по-голяма сума   

Когато знаеш защо вземаш кредит, то обикновено знаеш и каква сума ти е нужна. Ще дадем пример, ако искаш да си купиш нова пералня и избрания от теб модел струва 900 лв. примерно, то не е разумно да заемаш 1500 лв., нали?! Напълно достатъчно е да вземеш 1000 лв., за да може да купиш желаната от теб стока и съответно да заплатиш допълнителни разходи, ако има такива. Винаги е много важно да знаеш за какво теглиш кредит и каква е точната сума, която ще ти е необходима, за да си свършиш работата.   

2. Неразумен срок на кредита   

Срокът на кредита, всъщност е броят на вноските, които ще платиш. Знаем, че когато имаш заем, ще ти е много по-спокойно, когато го изплатиш, но е важно да гледаш реалистично на дохода, който имаш и сумата, която може да си позволиш да отделиш на месец. Много по-спокойно ще изплащаш кредит за 12 месеца, вместо за 10 например. Нашият съвет е винаги да избираш подходящият за теб период за погасяване на заем, за да може да си сигурен, че ще имаш финансова възможност да го изплащаш. Съветваме те, когато теглиш кредит, да се съобразиш по-скоро с размера на вноската, вместо със самите месеци. Ако можеш да изплащаш спокойно 100 лв. вноска, няма значение за колко време ще е. Важно е ти да можеш да се чувстваш сигурен, че ще се справиш финансово.   

3. Много кредити   

До тук разказахме как да се предпазиш от задлъжняване, ако до сега не си имал кредит. Сега е време да дадем съвет и на тези, които вече имат няколко кредита и се чудят как да намалят дълга си. Ако имаш вече няколко кредита, които изплащаш, може да намалиш бройката им до един с услуга, която се предлага от почти всички финансови институции –  рефинансиране на кредити. Когато имаш повече от един кредит, може да рефинансираш всички кредити, като изтеглиш един по-голям кредит, с който да изплатиш всички останали и да имаш само един кредит с една удобна за теб вноска и на една дата, която отново ще е съобразена с твоя доход и датата, на която получаваш пари.

Няма нищо страшно в това да изтеглиш кредит, но трябва много добре да съобразиш възможностите си с нуждата, която имаш. На кредита трябва да се гледа изключително отговорно и да знаеш, че това ежемесечно задължение, което трябва да се изплаща. Винаги може да се довериш на Макс Кредит за консултация, а заедно с нашите консултанти и оператори да намерите най-добрия и подходящ вариант за теб.

Подобни публикации

30.07.2021г.

10 причини да избереш да изтеглиш бърз кредит онлайн

Все по-често хората прибягват към тегленето на бърз кредит онлайн като начин да се справят с краткосрочно финансово затруднение. Ние ще ти преставим 10 причини да избереш да изтеглиш бърз кредит онлайн, когато имаш нуджа от спешни пари.

 

Виж още

25.03.2022г.

Рефинансиране на кредити без поръчител

Какво означава да рефинансираш кредита си и как да рефинансираш кредита си без поръчител?

 

Виж още