0700 10 410

Как да взема пари назаем?

06.07.2022г.

Как да взема пари назаем?

Причините, поради които човек може да се окаже в ситуация, в която спешно се нуждае от пари, са много. В подобни случаи логичният въпрос е „Какво да правя?“. Има няколко варианта за това и днес ще разгледаме 3 от тях. Заедно с това ще ти посочим плюсовете и минусите им, за да можеш да вземеш правилно решение, според твоята ситуация.

Пари назаем от роднини и приятели

Семейството и приятелите ти винаги ще са готови да ти помогнат и е естествено да се сетиш първо за тях. Удачно ли е обаче да вземаш пари от тях?

Какви за плюсовете?

Ако вземеш заем от роднини и приятели, то знаеш че няма да има никакво оскъпяване, когато връщаш сумата. Може дори да се договориш да връщаш парите, както на теб ти е удобно.

Какви за минусите?

Не на всеки му е приятно да разкрива утежненото си финансово положение пред близките си, било то и семейството. Друга причина може да се окаже невъзможност на човека да ти помогне, особено ако се нуждаеш от по-голяма сума. Представи си, че имаш нужда от заем за 1000 лв. Помисли дали човекът, от когото искаш пари, има възможност да ти заеме. Отделно от това, ако вземеш заем и се окажеш в невъзможност да му върнеш парите, то ще изглеждаш неблагонадежден в очите му.

Пари назаем от банка

В България има много банки, от които може да изтеглиш кредит и да се сдобиеш с желаната сума. Много хора биха избрали този вариант и разбира се той е много подходящ при заемане на голяма сума пари.

Какви са предимствата?

Банките са много добър вариант що се отнася за големи суми – при покупка на апартамент, кола, имот и т.н. Лихвите са ниски и в някой случаи може да се възползваш от преференциални условия, ако например заплатата ти се превежда в определена банка.

Какви са недостатъците?

Както много пъти сме казвали, банките изискват много документи, които трябва да предоставиш, а времето за одобрение е до няколко дни. Ако парите ти трябват спешно, това определено не е вариант за теб. Освен това не всеки, който се нуждае от заем, има безупречна кредитна история, а когато искаш пари от банка, това е задължително условие.

Пари назаем с бърз кредит

Много хора ежедневно се доверяват на компаниите за бързи кредити и то не е случайно. Разбира се, както предните два варианта и този си има плюсове и минуси.

Какви за предимствата?

Бързите кредити са изключително достъпни, защото почти всички компании оперират и онлайн. В този случай независимо от времето на вън и твоите ангажименти, само с няколко клика може да се сдобиеш с необходимите ти средства и то в рамките на само няколко часа. Освен това всички документи, от които имаш нужда, са винаги у теб – разполагаш ли с личната си карта, си готов да попълниш заявката си за кредит онлайн.

Какви са недостатъците?

Лихвите на годишна база са високи, което може да оскъпи заема. Това прави бързите кредити неподходящи за заемане на големи суми, например 10 000 лв. Ако са ти необходими подобни пари, то е добре да се обърнеш към банка.

Това са 3-те основни начина да вземеш пари назаем. Разбира се, сам можеш да прецениш кой е най-удачният за теб вариант и да решиш. Ако избереш да се довериш на компания за бързи кредити, то трябва да направиш сравнение в размера на вноските за различните срокове и разбира се, условията, които ти предлагат. Както добре знаеш, парите които ще заемеш, трябва да върнеш в указания срок, така че прецени възможностите си за вноски и ако трябва, избери по-дълъг срок, така че месечната вноска да не пречи на останалите ти разходи. Ако имаш още въпроси или нужда от съвет, Макс Кредит е до теб.

Подобни публикации

20.01.2021г.

Имам спешна нужда от пари! Какво да правя?

На всеки се е случвало да има спешна нужда от пари. Какво да направим в такъв момент? Нашите предложения да тук.

 

Виж още

01.04.2022г.

Бърз кредит със 100% одобрение

Какво означава кредит със 100% одобрение и дали реално е възможно да се вземе такъв.

 

Виж още