0700 10 410

Колко бързи кредита мога да изтегля?

16.06.2023г.

Колко бързи кредита мога да изтегля?

Сигурни сме, че едва ли има човек, който да не знае какво е бърз кредит, каква е неговата функция и как се кандидатства за такъв. Все повече хора обаче се интересуват дали при наличие на един такъв кредит могат да заемат още един и колко всъщност е максималният брой бързи кредити, които един човек може да изтегли. Точно на този въпрос ще отговорим днес. И не само – от какво зависи броя на бързите кредити, които може да имаш и какво да направиш, за да ги сведеш до минимум.

1. Колко бързи кредита мога да изтегля?

Няма еднозначен отговор на този въпрос. Всяка кредитна компания има свои вътрешни правила, които спазва. Разбира се, ако кандидатстваш за кредит в различна кредитна институция, може да ти бъде отпуснат кредит при наличието на един, които не е напълно погасен. Ако обаче кандидатстваш за втори кредит в същата компания, в която вече имаш кредит, то е възможно и да не бъдеш одобрен. Защо? Когато имаш един кредит, който все още изплащаш, и поискаш още един, това е знак за кредитора, че имаш финансови затруднения и изплащайки още един кредит би утежнил ситуацията си.

2. От какво зависи колко бързи кредита може да имаш?

Отдавна съществува мит, че кредитните компании не се интересуват от броя кредити, които ще отпуснат. Това далеч не е вярно. За тези компании е важно освен да предоставят бърза услуга – бързи онлайн кредити, парите да бъдат в полза на този, който ги заема, а не обратното – да го затрудняват още повече. Точно поради тази причина, когато кандидатстваш за кредит се проверяват доходите, които имаш. Кредитните институции се интересуват от всички доходи, които получаваш, за да са сигурни, че имаш възможност хем да изплащаш кредита, хем да имаш достатъчно средства, с които да живееш нормално. С две думи броя на бързите кредити, които може да изтеглиш, се определя освен от вътрешните правила на компанията и от размера на дохода ти. Ако сборът от месечните ти вноски не превишават например 40% от приходите ти за месеца, то шансът да бъдеш одобрен за бърз кредит е голям. Ще дадем и пример: ако получаваш заплата в размер на 1 500 лв, то може да изтеглиш кредити, чиято сума на вноската да бъде до 600 лв. и по този начин ще ти останат 900 лв., с които да покриеш месечните си разходи.

3. Как да намалиш броя на кредитите си?

За съжаление има моменти, в които се случва да не успееш да изплащаш вноските по кредитите си по ред причини – останал си без работа, заболяване, което пречи на работоспособността ти и т.н. В този случай изплащането на няколко вноски може да се окаже проблем. Какво да правиш? Най-добрият начин е да намалиш броя на кредитите, с което да намалиш и вноската си. Най-лесният начин това да стане е да рефинансираш кредита си. Много пъти сме обяснявали какво означава рефинансиране на кредит, как се прави и какви са условията за рефинансиране. По този начин ще изплатиш голяма част от кредитите си (а може би и всички) и ще ти остане само един, за който да се грижиш.

Надяваме се, че сме успели да отговорим на всеки, който се чуди колко кредита може да изтегли или как да намали вече изтеглени няколко кредита. За всякакви въпроси, свързани с неясноти по кредити, може да се свържеш с нашите оператори. А ако имаш нужда от пари, винаги може да се довериш на Макс Кредит за подкрепа.

Подобни публикации

27.08.2021г.

Спешни кредити за спешни нужди

Когато имаш спешна нужда от пари, на помощ идва спешен кредит от Макс Кредит. Разбери повече за тях тук...

 

Виж още

25.03.2024г.

Отговарям ли на условията за бърз кредит?

Най-често задаваните въпроси са kакви са условията, за да кандидатствам за кредит? и oтговарям ли на тях?. Отговаряме днес!

 

Виж още