0700 10 410

Отговарям ли на условията за бърз кредит?

17.02.2023г.

Отговарям ли на условията за бърз кредит?

В днешното „море“ от кредитни компании понякога не е лесно да разбереш дали отговаряш на условията за бърз кредит, защото всяка компания има своите особености. Самите ние като компания получаваме ежедневно въпроси, свързани с условията ни за кандидатстване. За да сме ти полезни, днес ще опитаме да ти разясним този въпрос.

Колкото и различни да са кредитните компании, те имат няколко допирни точки, относно условията, на които трябва да отговаряш:

1. Възраст   

За да кандидатстваш за кредит, абсолютно задължително условие е да си пълнолетен. Някои кредитни институции приемат заявки при минимална възраст 18 години, но при повечето от тях трябва да си навършил 21 години, за да може да кандидатстваш.

2. Гражданство   

Ако си чуждестранен гражданин, трябва изрично да провериш дали компанията отпуска кредити на чужденци и ако да, то какви документи се изискват.

3. Трудов договор    

Ако кандидатстваш за кредит от банка, вероятно няма да може да получиш одобрение, ако нямаш постоянен трудов договор. Днес обаче говорим за бързи кредити и в този случай е много малко вероятно някоя компания да откаже заявката ти, само защото нямаш трудов договор. Нещо повече – в повечето компании има специални продукти, които са за хора с граждански договор или пенсионери. От тук може да стигнем до извода, че не е задължително да имаш трудов договор, за да кандидатстваш за кредит. Все пак, при всички положения наличието на такъв ще ти бъде само от полза.

4. Кредитна история    

Няма да спорим, че наличието на чисто кредитно минало много помага да ти бъде отпуснат кредит, но е всеизвестен факт, че за да вземеш бърз кредит не е необходимо да имаш безупречна кредитна история. Дори да си имал някакво забавяне в миналото, все пак може да ти бъде отпуснат кредит. Тук обаче не говорим за условията да ти бъде отпуснат кредит, а за условията да кандидатстваш за кредит и в този случай кредитната история не е пречка за кандидатстване.

Условия за кредит в Макс Кредит

За да кандидатстваш за кредит в Макс Кредит задължителните условия са минимални:

  • Да имаш навършени 21 години;
  • Да имаш валидна лична карта;
  • Да имаш имейл адрес, ако кандидатстваш онлайн

След като кандидатстваш, в процеса на одобрение се разглеждат и горепосочените точки като вид договор и кредитно досие. Едно от големите предимства на Макс Кредит е, че може да кандидатстваш за кредит изцяло онлайн и няма нужда дори да живееш в град с наш офис, защото всичко се случва по имейл – на него ти се изпращат документите, като договор за кредит и общите условия. Дори подписваш договора си през телефона! Разбира се, ако изпиташ затруднения, може винаги да се свържеш с наш оператор, който да ти съдейства.

Отново искаме да подчертаем, че днес говорим за условия за кандидатстване за кредит, а не за условия за одобрение. Какво становище ще получиш е строго индивидуално и се взема предвид цялата информация, която си предоставил. Това, че имаш навършени години и валидна лична карта не са условия, които да ти осигурят 100% одобрение. Отново ще припомним, че винаги, когато се колебаеш какво да попълниш в заявката си или има нещо, което не разбираш, може да се свържеш с оператор, които ще ти обясни всичко максимално ясно и разбираемо.

Подобни публикации

24.06.2021г.

Бърз заем – бързо решение на финансовите проблеми

Бързите заеми все повече навлизат в нашето ежедневие. Разбери как можеш да се възползваш от тях и как бих ти били полезни.

 

Виж още

13.04.2022г.

Кредити за пенсионери

Пенсионирането бележи много специален период в живота ни - откъсваме се от професията си и остава да се насладим на живота си. Не винаги обаче сме достатъчно финансово осигурени, за да го направим напълно. Точно за това всяка кредитна компания има специално разработе продукт "кредит за пенсионери". Разбери повече за него тук!

 

Виж още