0700 10 410

Отговарям ли на условията за бърз кредит?

25.03.2024г.

Отговарям ли на условията за бърз кредит?

В света на финансите ситуациите могат да варират и понякога възникват неочаквани финансови изисквания. Кой не е изпадал в ситуация, в която да се нуждае от сигурен бърз кредит дали за плащане на сметки, спешни медицински разходи или изгоден билет до мечтана дестинация.

В такива ситуации бързият кредит може да бъде спасително решение. Той предоставя възможност за бързо получаване на средства без дълги процедури и сложни изисквания. Въпреки това, преди да вземеш това решение е важно да се увериш, че отговаряш на условията за бърз кредит.

В днешното „море“ от кредитни компании понякога не е лесно да разбереш дали отговаряш на условията за бърз кредит, защото всяка компания има своите особености. Самите ние като компания получаваме ежедневно въпроси, свързани с условията ни за кандидатстване. За да сме ти полезни, днес ще опитаме да ти разясним този въпрос.

1. Какво е бърз кредит?

Бързият кредит са вид пари заем, който обикновено се одобрява и изплаща за кратък период от време. Този вид кредит често се предоставя без гаранции или с минимални изисквания за кандидатите, което го прави изключително достъпен в ситуации на спешна нужда от финансови средства.

Освен че е достъпен, често пъти е и по-предпочитан заради гъвкавите условия, които компаниите за бързи кредити предлагат. В допълнение към това често пъти може да се възползваш от промоция за нов клиент или от отстъпка, ако си повторен и лоялен клиент. Един от най-големите плюсове на този вид кредити си остава минималното количество документи, което се изисква, за да кандидатстваш за кредит.

Друго голямо предимство е разнообразието от кредитни продукти. Може да се каже, че за всеки клиент има подходящ кредит, които да е изцяло съобразен с възможностите му. Бързият кредит си е вид потребителски кредит, но за разлика от този в банките е много по-достъпен.

С напредване на технологиите има и компании, които предлагат и онлайн кандидатстване. Елиминира се нуждата дори да ходиш до офис, за да кандидатстваш. Бърз кредит онлайн е изключително удобен продукт, защото може да кандидатстваш и да получиш пари в рамките на работния ден, докато си на работното си място или докато пътуваш.

2. Какви са условията за кандидатстване за бърз кредит?

Колкото и различни да са кредитните компании, те имат няколко допирни точки, относно условията, на които трябва да отговаряш.

а. Възраст

За да кандидатстваш за бързи кредити, абсолютно задължително условие е да си пълнолетен. Някои кредитни институции приемат заявки при минимална възраст 18 години, но при повечето от тях трябва да си навършил 21 години, за да може да кандидатстваш.

б. Гражданство

Ако си чуждестранен гражданин, трябва изрично да провериш дали компанията отпуска кредити на чужденци и ако да, то какви документи се изискват.

в. Трудов договор

Ако кандидатстваш за кредит от банка, вероятно няма да може да получиш одобрение, ако нямаш постоянен трудов договор. Днес обаче говорим за бързи кредити и в този случай е много малко вероятно някоя компания да откаже заявката ти, само защото нямаш трудов договор.

Нещо повече – в повечето компании има специални продукти, които са за хора с граждански договор или пенсионери. От тук може да стигнем до извода, че не е задължително да имаш трудов договор, за да кандидатстваш за бърз кредит. Все пак, при всички положения наличието на такъв ще ти бъде само от полза.

г. Кредитна история

Няма да спорим, че наличието на чисто кредитно минало много помага да ти бъде отпуснат кредит, но е всеизвестен факт, че за да вземеш бърз кредит не е необходимо да имаш безупречна кредитна история. Дори да си имал някакво забавяне в миналото, все пак може да ти бъде отпуснат кредит. Тук обаче не говорим за условията да ти бъде отпуснат кредит, а за условията да кандидатстваш за кредит и в този случай кредитната история не е пречка за кандидатстване.

3. Условия за бърз кредит в Макс Кредит

За да кандидатстваш за кредит в Макс Кредит задължителните условия са минимални:

  • Да имаш навършени 21 години;
  • Да имаш валидна лична карта;
  • Да имаш имейл адрес, ако кандидатстваш онлайн

4. Защо да избереш Макс Кредит за бърз кредит?

През годините Макс Кредит се е доказал като доверен и честен с клиентите си партньор. Ако все още не си се възползвал от нашите услуги, ти представяме част от нашите предимства:

  • При кандидатстване и усвояване на кредит при нас не изискваме поръчител. Не искаме да те затрудняваме още повече, като търсиш човек, който да отговаря за кредита с теб;
  • Сумата, която виждаш в договора, си е крайна. Ако си лоялен платец, няма нужда да се тревожиш, че ще те затрупаме с допълнителни такси, с които не си бил запознат. Това, което виждаш в договора си, е вноската ти;
  • Бърз кредит до заплата – ще си кажеш, че това не е нищо особено. Напротив! Нашият кредит до заплата е уникален, защото ти избираш как да го върнеш. Може да решиш да го изплатиш за 30 дни, а ако нямаш възможност, може да го разсрочиш на 3 месечни плащания без никакви наказателни такси.
  • Разнообразие от продукти – ние предлагаме кредит за всеки тип клиенти. В зависимост от възможностите ти, можем да ти предложим кредит на месечни вноски или кредит на двуседмични вноски.
  • Не на последно място поставяме нашият изключително любезен и квалифициран екип от професионалисти, които могат да ти дадат безплатна финансова консултация и да отговорят на всичките ти въпроси.

След като кандидатстваш, в процеса на одобрение се разглеждат и горепосочените точки като вид договор, кредитно досие и в рамките на няколко часа ще получиш отговор. Едно от големите предимства на Макс Кредит е, че може да кандидатстваш за кредит изцяло онлайн.

Няма нужда дори да живееш в град с наш офис, защото всичко се случва по имейл – на него ти се изпращат документите, като договор за кредит и общите условия. Дори подписваш договора си през телефона! Разбира се, ако изпиташ затруднения, може винаги да се свържеш с наш оператор, който да ти съдейства.

Отново искаме да подчертаем, че днес говорим за условия за кандидатстване за кредит, а не за условия за одобрение. Какво становище ще получиш е строго индивидуално и се взема предвид цялата информация, която си предоставил. Това, че имаш навършени години и валидна лична карта не са условия, които да ти осигурят 100% одобрение. Отново ще припомним, че винаги, когато се колебаеш какво да попълниш в заявката си или има нещо, което не разбираш, може да се свържеш с оператор, които ще ти обясни всичко максимално ясно и разбираемо.

Подобни публикации

24.06.2021г.

Бърз заем – бързо решение на финансовите проблеми

Бързите заеми все повече навлизат в нашето ежедневие. Разбери как можеш да се възползваш от тях и как бих ти били полезни.

 

Виж още

13.04.2022г.

Кредити за пенсионери

Пенсионирането бележи много специален период в живота ни - откъсваме се от професията си и остава да се насладим на живота си. Не винаги обаче сме достатъчно финансово осигурени, за да го направим напълно. Точно за това всяка кредитна компания има специално разработе продукт "кредит за пенсионери". Разбери повече за него тук!

 

Виж още