0700 10 410

Подготовка за 15 септември – мисията възможна

02.09.2019г.

Подготовка за 15 септември – мисията възможна

Остават още броени дни до края на ваканцията и началото на най-вълнуващия ден за всички ученици и родители – 15 септември. Тези, които са преживели вече тръпката да изпратят първокласник на първия му учебен ден, знаят за какво говорим. За тези, на които им предстои – успех! За всички вас, които все на могат да се организират около подготовката му, имаме предложение в 7 стъпки, които ще превърнат подготовката в детска игра. 

Стъпка №1    

Провери какво е останало от миналата година

Преди да предприемаш каквото и да е – провери какво е останало от миналата учебна година – тетрадки, химикалки и други пособия.

Стъпка №2    

Не изключвай децата от подготовката

Недей да организираш всичко сам – представи си, че подготвяш голям рожден ден. Извикай бъдещия ученик и заедно направете списък с всичко необходимо за първия учебен ден – тетрадки, учебници, дрехи, раница и т.н. По този начин ще покажеш на детето си как да бъде организирано и следващата година може да подготви този списък само!

Стъпка №3    

Организирай бюджета

Изготви приблизителен бюджет, като имаш предвид, че трябва да сложиш около 10% непредвидени разходи. За да не стане така, че да закупите неща, които не са толкова належащи – раздели списъка на задължителна и незадължителна част. След това изпълни първо задължителната част и тогава прецени кое е следващото в списъка.

Стъпка №4   

Разгледай изгодните оферти

Каквото и да си говорим подготовката на ученика в началото на годината е голям разход. За това разгледай изгодните оферти и се насочи към тях. Обикновено по-голямото количество излиза по-изгодно, а и се подсигуряваш за напред. Може да заложиш на по-голям стек с тетрадки (ще потрябват) или комплект тетрадки с молив и химикалка – със сигурност ще им намериш приложение. 

Стъпка №5   

Учебните помагала

Към момента учебниците до седми клас са безплатни. Това обаче не важи за учебните помагала, атласи и всички допълнителни пособия за упражнения. Добрата новина тук е, че в повечето случаи всички изброени се закупуват организирано в училище, така че е добре да заделиш определена сума настрани, за да бъдеш подготвен за този разход.

Стъпка№ 6    

Бъди практичен

15 септември е наистина празничен ден, но не е необходимо да инвестираш в скъпи тоалети специално за този ден. Бъди практичен и макар да имаш любими маркови магазини, недей да инвестираш големи суми – децата растат бързо и скоро тези дрехи ще им бъдат малки. По-добре насочи сумата за наистина основните и ежедневни неща, от които се нуждае ученикът, като спортни екипи, тениски и маратонки например. 

Стъпка №7   

Раницата

И накрая, но не на последно място – раницата – тя е най-важният аксесоар за всеки ученик. Тя трябва да е едновременно здрава, голяма, удобна и да не тежи много сама по себе си. Има изключително голямо разнообразие от модели и разцветки, за това е добре да разгледаш предварително и да определиш ценови диапазон, в който да варира.

Не винаги подготовката и пазаруването около 15 септември е изтощаващо и сложно, ако е споделено с децата може да стане и забавно. Ако обаче възникнат доста непредвидени и спешни разходи, Макс Кредит е готов да те подкрепи, за да успееш навреме с цялата организация.

Подобни публикации

31.08.2021г.

Приключението „Първи учебен ден“

Първият учебен ден наближава! Началото на септември е идеалното време да подготвиш ученика за новата учебна година. За нас това време също е вълнуващо и сме ти подготвили списък с опорни точки за подготвката на бъдещия ученик

 

Виж още

09.02.2022г.

Откъде да взема пари назаем?

Когато имаш нужда от пари назаем, знаеш ли към кого да се обърнеш? Е, ние ти даваме няколко възможности, а избора оставяме на теб.

 

Виж още