0700 10 410

Подготовка за 15 септември – мисията възможна

02.09.2019г.

Подготовка за 15 септември – мисията възможна

Остават още броени дни до края на ваканцията и началото на най-вълнуващия ден за всички ученици и родители – 15 септември. Тези, които са преживели вече тръпката да изпратят първокласник на първия му учебен ден, знаят за какво говорим. За тези, на които им предстои – успех! За всички вас, които все на могат да се организират около подготовката му, имаме предложение в 7 стъпки, които ще превърнат подготовката в детска игра. 

Стъпка №1    

Провери какво е останало от миналата година

Преди да предприемаш каквото и да е – провери какво е останало от миналата учебна година – тетрадки, химикалки и други пособия.

Стъпка №2    

Не изключвай децата от подготовката

Недей да организираш всичко сам – представи си, че подготвяш голям рожден ден. Извикай бъдещия ученик и заедно направете списък с всичко необходимо за първия учебен ден – тетрадки, учебници, дрехи, раница и т.н. По този начин ще покажеш на детето си как да бъде организирано и следващата година може да подготви този списък само!

Стъпка №3    

Организирай бюджета

Изготви приблизителен бюджет, като имаш предвид, че трябва да сложиш около 10% непредвидени разходи. За да не стане така, че да закупите неща, които не са толкова належащи – раздели списъка на задължителна и незадължителна част. След това изпълни първо задължителната част и тогава прецени кое е следващото в списъка.

Стъпка №4   

Разгледай изгодните оферти

Каквото и да си говорим подготовката на ученика в началото на годината е голям разход. За това разгледай изгодните оферти и се насочи към тях. Обикновено по-голямото количество излиза по-изгодно, а и се подсигуряваш за напред. Може да заложиш на по-голям стек с тетрадки (ще потрябват) или комплект тетрадки с молив и химикалка – със сигурност ще им намериш приложение. 

Стъпка №5   

Учебните помагала

Към момента учебниците до седми клас са безплатни. Това обаче не важи за учебните помагала, атласи и всички допълнителни пособия за упражнения. Добрата новина тук е, че в повечето случаи всички изброени се закупуват организирано в училище, така че е добре да заделиш определена сума настрани, за да бъдеш подготвен за този разход.

Стъпка№ 6    

Бъди практичен

15 септември е наистина празничен ден, но не е необходимо да инвестираш в скъпи тоалети специално за този ден. Бъди практичен и макар да имаш любими маркови магазини, недей да инвестираш големи суми – децата растат бързо и скоро тези дрехи ще им бъдат малки. По-добре насочи сумата за наистина основните и ежедневни неща, от които се нуждае ученикът, като спортни екипи, тениски и маратонки например. 

Стъпка №7   

Раницата

И накрая, но не на последно място – раницата – тя е най-важният аксесоар за всеки ученик. Тя трябва да е едновременно здрава, голяма, удобна и да не тежи много сама по себе си. Има изключително голямо разнообразие от модели и разцветки, за това е добре да разгледаш предварително и да определиш ценови диапазон, в който да варира.

Не винаги подготовката и пазаруването около 15 септември е изтощаващо и сложно, ако е споделено с децата може да стане и забавно. Ако обаче възникнат доста непредвидени и спешни разходи, Макс Кредит е готов да те подкрепи, за да успееш навреме с цялата организация.