0700 10 410

Пролетно почистване - по-лесно от всякога

20.05.2021г.

Пролетно почистване - по-лесно от всякога

С настъпване на слънчевото и все по-топло време забелязваме всички дефекти, които сме пренебрегвали през зимата – замърсявания, петна. Именно пролетта е моментът, в който трябва да се приготвим за ново начало, нови идеи и нова нагласа, а тя започва първо от дома ни. Знаем, че пролетното почистване може да е изморителен и труден процес, но тази пролет, ще ти дадем няколко ценни съвета, с които да улесним тази задача. Ето ги и тях:

Планирай пролетното почистване

Пролетта е период с много празнични и почивни дни. За да може да успееш да направиш всичко планирай пролетното почистване от по-рано. Така ще си сигурен, че няма да забравиш тази задача и ще имаш едно наум, че трябва да си набавиш необходимите препарати и материали.

Направи списък за пролетно почистване

Пролетното почистване е мащабно събитие. Може да ти се струва просто и лесно, но като се замислиш нещата не стоят точно така. Затова ти трябва списък. Препоръчително е да минеш във всяка стая, когато изготвяш списъка и да запишеш къде и какво трябва да се почисти, дали ще се наложи да местиш мебели и дали ще може да се справиш с всичко сам или трябва да използваш услугите на външна фирма – за пране на килими например.

Може да използваш и готов списък, но не го препоръчваме, защото всеки дом е уникален и с различни по големина стаи. Възможно е списъкът със задачи да стане дълъг, но това не трябва да те обезкуражава. Довърши го спокойно и след това раздели почистването в няколко дни. Старателното почистване на дома е огромна работа, която не е възможно да се събере в един ден. Може да използваш съботно-неделните почивни дни и да разпределиш работата – по ден на стая например. Така хем няма да се преумориш, хем в рамките на най-много 3 седмици ще имаш идеално чист и готов за лятото дом.

Приготви препарати и материали за пролетно почистване

След като имаш готов списък и план за действие е ред за проверка на препаратите. Във всеки дом има налични препарати, но знаеш ли точно какви и какво количество? Провери с какво разполагаш у дома и какъв е срокът на годност на наличното. Набави си нужните материали и може да започнеш.

Практически съвети

Пролетното почистване не се изчерпва с измиването на прозорците и бърсането на прах зад мебелите. Ще ти дадем някои съвети и полезни практики, които ще ти бъдат от полза при планирането на почистването.

№1 Зазими дебелите дрехи и одеала. Важно е зимните ни дрехи и одеала да бъдат съхранявани правилно в месеците, когато не се използват. Може да използваш вакуум пликове, които са много подходящи и практични – хем спестяваш място, хем знаеш, че са защитени от влага и насекоми.

№2 Приготви чували за боклук и започни да ревизираш съдържанието на всички шкафове и чекмеджета. Ще се учудиш с колко много неща разполагаш и не използваш. Има няколко ползи от такъв тип проверки – заменяш старите неща с нови, изхвърляш ненужните предмети и освобождаваш място, може да продадеш ненужните вещи.

№3 Почиствай правилно – макар да ти се струва странно, в почистването има правила. Винаги започвай отгоре на долу и отвътре навън. С други думи – започваш от тавана към пода и от прозорците към входната врата.

Надяваме се, че тези съвети ще ти помогнат да планираш и улесниш почистването у дома. Все пак ако нямаш време или желание за препоръчителното пролетно почистване, винаги можеш да се довериш на почистваща фирма. Не се притеснявай и за бюджета, Макс Кредит е до теб при всяка финансова нужда.

Прочети повече за:

Подобни публикации

19.09.2018г.

Макс Кредит зарадва 25 свои клиента с таблет

На 11.09.2018 г. бяха изтеглени имената на щастливците от кампанията за месец август. Ето кои са те...

 

Виж още

23.10.2020г.

"Подводните камъни" на онлайн пазаруването и как да ги избегнем?

Повече от 25% от българите са пазарували по интернет поне веднъж. Във все по-дигиталния свят, в който живеем, този вид пазаруване ще бъде съвсем нормално. Има обаче някои "подводни камъни", с които трябва да внимаваме, за да можем да защитим себе си и данните ни. Разбери кои са те!

 

Виж още