0700 10 410

5 въпроса, на които трябва да си отговориш преди да изтеглиш бърз кредит

02.04.2021г.

5 въпроса, на които трябва да си отговориш преди да изтеглиш бърз кредит

Тегленето на бърз кредит носи голяма отговорност – това е първото нещо, което трябва да знаеш. Ние, от Макс Кредит, продължаваме да отговаряме на вашите въпроси и да ви даваме ценна информация, за да повишим финансовата култура на всеки, които се нуждае от бърз кредит.

Днес ще разбереш кои са основните 5 въпроса, на които трябва да си отговориш преди да изтеглиш бърз кредит. С отговорите им ще имаш ясна представа дали е подходящо да изтеглиш кредит в дадения момент.

Въпрос №1: Мога ли да си позволя да изтегля бърз заем?

Както казахме и по-рано, тегленето на кредит е отговорност. Преди да кандидатстваш за бърз заем трябва да помислиш дали можеш да си позволиш да обслужваш редовно кредита си. Това означава да направиш разчет на доходите си – какво възнаграждение получаваш, редовен ли е доходът ти, какви са месечните ти разходи и дали и каква вноска можеш да си позволиш да плащаш. Веднъж отговорил на тези въпроси, вече ще знаеш дали можеш да изтеглиш кредит. Важно е да определиш сумата, която можеш да отделиш за вноска. Ако не можеш да се справиш сам с тази задача, нашите оператори са насреща, за да ти помогнат и да се чувстваш спокоен.

Въпрос №2: Какво да правя, ако не мога да погася бързия заем?

Когато усетят, че не могат да изплащат заема си, много хора се опитват да се “скрият” от кредитора си. Това е най-голямата грешка, която можеш да допуснеш. Верният ход в този случай е веднага да се свържеш с кредитора. По този начин ще изградиш доверие у него и заедно ще намерите решение, което да удовлетвори и двама ви – дали ще намалите вноската за сметка на периода, ще получите няколко дни отсрочка или ще ти предложи рефинанс, кредиторът в този случай е най-подходящият съветник. Фирмите за бързи кредити ще намерят начин да съберат дължимото дори по съдебен път.

Въпрос 3: За какво ще използвам парите?

Няма нищо лошо да изтеглиш бърз кредит. На всички ни се случва да не ни достигат финансови средства. Хората най-често теглят бързи заеми за плащане на месечни, битови сметки, които както всички знаем в зимните месеци са по-високи, за ремонт или закупуване на нов уред за дома, за поправка на автомобила, за медицински нужди и не на последно място за почивка. Бързите кредити на практика могат да покрият всичките ти нужди и идват на помощ тогава, когато банковият кредит не е възможност за теб. За каквото и да си решил да използваш парите си е важно да погасяваш вноските си навреме, за да може да се възползваш от бърз кредит, когато отново ти се наложи.

Въпрос №4: Имам ли алтернатива?

Много хора правят грешка, когато става дума за алтернатива на бързите кредити. В притесненията си да изтеглят кредит, те прибягват до заем от приятели и близки. Това решение е нож с две остриета. От една страна може да върнете заетите пари в срок и ще запазите добрите отношения с приятелите си. От друга страна обаче може да изпитате затруднение с връщането на сумата и трайно да развалите отношенията си. Необходимо ли е всичко това? Разбира се, че не! Когато имаш нужда от допълнителни финансови средства, по-добре се довери на надежден кредитор.

Въпрос №5 Какъв е шансът ми за одобрение за бърз заем?

Кандидатстването за заем е различно от одобрението. Има много фактори, които определят дали си надежден платец и дали ще бъдеш одобрен за кредит. Ако имаш редовен доход, дори и да не работиш на постоянен трудов договор, то шансът ти за одобрение е голям. Друг фактор, от който зависи одобрението за кредит, е кредитната ти история. Много е важно да погасяваш кредитите си на време, за да имаш добро кредитно досие, а така да имаш шанс да получиш кредит тогава, когато ти потрябва.

Е, това са едни от най-важните въпроси, които трябва да си зададеш преди да изтеглиш бърз заем. Не подценявай сериозността на кредита, защото това са пари, които трябва да се върнат и то в определен срок. Ако си редовен платец, то занапред ще можеш да се възползваш от отстъпки, по-изгодни условия и одобрението за кредит ще е сигурно.

 Прочети повече за:

Подобни публикации

13.01.2021г.

Намаляващи и анюитетни вноски по кредити

Погасителният план е един от най-важните фактори при теглене на кредит. Най-често срещаните погасителни планове са с намаляващи и с анюитетни вноски. Може да разбереш каква е разликата в тази статия.

 

Виж още

12.03.2021г.

10 причини да изтеглиш бърз кредит

На всеки се е случвало да не му достигат пари в даден момент, заплатата да е на привършване или просто нуждата да изисква по-голяма сума. В този случай бързите кредити са един удачен вариант.

 

Виж още